Foto: Nemanja Jovanović

Na današnji dan navršava se tačno šest godina od kada je hladnokrvno ubijena pevačica Jelena Marjanović Krsmanović (33), aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, a istragu zločina pomno je pratila javnost Srbije. Pevačica je tog dana ubijena sa nekoliko smrtnosnih udaraca u glavu, a njeno telo pronađeno je dan kasnije u kanalu na nasipu.

Marjanovićeva je nestala 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, kada je sa suprugom Zoranom Marjanović i maloletnom ćerkom krenula da trči. U jednom trenutku ona se odvojila od njih i krenula da trči, nakon čega joj se gubi svaki trag. Desetak minuta kasnije, njenog suprug Zoran, optuženi za ubistvo, primetio je da je nema i krenuo u potragu, a potom i prijavio nestanak policiji.

Iako je zbog zločina uhapšen, a potom i optužen, suprug pevačice Zoran, stiče se utisak da se konačni epilog slučaja neće dogoditi u skorije vreme.

Pomenuti zločin mesecima nije silazio sa naslovnih strana, a i pored najava najviših zvaničnika države da će ubica biti pronađen i u rekordnom roku kažnjen, ovaj slučaj ni posle šest godina nije dobio konačni rasplet.

Zoran Marjanović Foto:E-Stock Aleksa Stanković

Kako je naš portal ranije pisao, višemesečnu istragu obeležili su brojni propusti, počevši od samog starta kada je prijavljen nestanak pevačice. Tako se na snimcima koje je „Insajder TV“ objavio može čuti da je optuženi Marjanović svega pola sata nakon zločina prijavio nestanak.

Ipak, policija nije reagovala. Bila je nepoverljiva, čudila se što prijavljuje nestanak već posle pola sata i Marjanovića prebacila sa jedne linije na drugu. Reakcija policije došla je tek nakon nekoliko sati, i to kada je slučaj nestanka pevačice dospeo u medije.

Tada je u potragu krenula i policija.

Foto: Nemanja Jovanović

Gotovo svi dokazi koji bi na samom početku mogli da odvedu do ubice su, praktično, već bili uništeni. Tako je lice mesta bilo uništeno, jer je tuda u tom trenutku već prošlo desetine i stotine ljudi pre nego što je telo konačno pronađeno. Policija čak ni narednih dana nije obezbedila i hermetički zatvorila taj deo kanala u Crvenki, tako da su svi mogući tragovi bili kontaminirani ili uništeni – od DNK do tragova stopala.

Pročitajte još:

Javnost u Srbiji pomno je godinama pratila sve informacije koje su stizale u vezi sa zločinom. Suprug ubijene pevačice, neposredno pred hapšenje, čak je i učestvovao u rijaliti programu na televiziji.

Marjanović je, podsećanja radi, na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike. Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

BONUS video: Dolazak Zorana Marjanovića u Palatu pravde 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar