Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović ponovo se našlo u žiži pažnje javnosti nakon što je "Insajder TV" objavio audio-zapise kako njen suprug Zoran Marjanović, inače optuženi za zločin, poziva policiju i prijavljuje nestanak tog 2. aprila 2016. godine. Epilog suđenja koje je počelo prošle godine se ne nazire, a istragu samog zločina uništila je traljavi operativni rad nadležnih službi, tokom kog su učinjeni brojni propusti.

Pomenuti zločin mesecima nije silazio sa naslovnih strana, a i pored najava najviših zvaničnika države da će ubica biti pronađen i u rekordnom roku kažnjen, ovaj slučaj ni posle pet godina nije dobio epilog.

Pročitajte još:

Višemesečnu istragu obeležili su brojni propusti, počevši od samog starta kada je prijavljen nestanak pevačice. Tako se na snimcima koje je „Insajder TV“ objavio može čuti da je optuženi Marjanović svega pola sata nakon zločina prijavio nestanak.

Ipak, policija nije reagovala. Bila je nepoverljiva, čudila se što prijavljuje nestanak već posle pola sata i Marjanovića prebacila sa jedne linije na drugu. Reakcija policije došla je tek nakon nekoliko sati, i to kada je slučaj nestanka pevačice dospeo u medije. Tada je u potragu krenula i policija.

Gotovo svi dokazi koji bi na samom početku mogli da odvedu do ubice su, praktično, već bili uništeni. Tako je lice mesta bilo uništeno, jer je tuda u tom trenutku već prošlo desetine i stotine ljudi pre nego što je telo konačno pronađeno. Policija čak ni narednih dana nije obezbedila i hermetički zatvorila taj deo kanala u Crvenki, tako da su svi mogući tragovi bili kontaminirani ili uništeni – od DNK do tragova stopala.

Stefan Jokić, Zoran Marjanović i Aleksandar Zarić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Takođe, kada je telo pronađeno, položeno je na tlo, te je i tada došlo do kontaminacije tragova.

I dok se o svemu u javnosti tih meseci govorilo,  u javnosti nije pominjano samo da su policajci tokom istrage počinili niz grešaka, što zbog objektivnih okolnosti, što zbog katastrofalnih nepoštovanja i neprimenjivanja uobičajenih procedura. Umesto mukotrpnih prikupljanja dokaza, kao da se policijski rad sveo na verovanje da će uspeti da pritisnu njenog supruga Zorana i da će on sve priznati i obezbediti im dokaza. Ali, taj plan je propao, jer čak i kada je Marjanović uhapšen, optužnica protiv njega je morala nekoliko puta na dopunu.

Tek iz trećeg puta sud je prihvatio optužnicu.

Pročitajte još:

Po svemu sudeći, učinjen je niz propusta za koje niko dosad nije odgovarao. Sa druge strane, dok se činilo da je hapšenje ubice sve teže, najviši državni funkcioneri, među kojima je i sam predsednik države Aleksandar Vučić, najavljivali su epilog slučaja.

Ipak, meseci su prolazili, pa i godine, te se slučaj ubistva jedne žene pretvorio u rijaliti. Rezultirao je time da i Marjanović, sada optuženi za zločin, uđe u rijaliti program iako se, po svemu sudeći, tada nalazio pod istragom.

Sa druge strane, suđenje za ubistvo pevačice, koje je počelo prošle godine, najavljivano je kao suđenje decenije. Nastavak procesa zakazan je za sledeću nedelju, a epilog se i dalje ne nazire.

BONUS video: Dolazak Zorana Marjanovića u sud

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar