Filip Krainčanić/Nova.rs, Privatna arhiva

DNK veštačenje u slučaju ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić još uvek nije gotovo, a kako saznajemo iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, trenutno se veštače dlake kose koje su pronađene na mestu zločina. Za ubistvo deteta sumnjiče se radnici JKP "Vodovod" Srđan Janković i Dejan Dragijević koji se terete da su kolima udarili Danku, zatim je usmrtili i sakrili njeno telo, koje do danas nije pronađeno.

Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine, a posle potrage duge 10 dana, dvojica osumnjičenih su, prema navodima policije, priznali da su ubili devojčicu i njeno telo zakopali na deponiji nedaleko od Banjskog polja, odakle je kasnije telo prebačeno na drugu lokaciju i još uvek nije pronađeno. Prilikom istrage, preko 500 tragova izuzeto je iz vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni i ubijena devojčica.

Pročitajte još:

Ni na jednom nisu pronađeni biološki tragovi male Danke. Ostalo je da se izveštače još neki DNK tragovi, a kako iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru kažu za Nova.rs, pomenute analize još uvek nisu gotove.

„Biološki fakultet se bavim ovim slučajem. Nisu pronađeni novi tragovi, a na rezultate postojećih moramo čekati. Kako nam je rečeno iz te ustanove, analiza će trajati dugo i ne zna se tačno kada će biti gotova. Trenutno se radi na analizi nalaze dlake kose, ali je problem što nemaju koren, koji je od ključne važnosti za ovaj slučaj, odnosno za potvrđivanje DNK“, kaže za Nova.rs viši javni tužilac Miodrag Canović.

Foto:Društvene mreže

Iz tužilaštva su ranije za Nova.rs potvrdili i da su tačni navodi da je jedan od osumnjičenih, Janković, spreman da govori o zločinu, te da je to najavio preko svog advokata.

„Istina je da je Srđan Janković odlučio da iznese svoju odbranu. O tome nas je obavestio preko svog advokata. Saslušanje će, najverovatnije, biti održano sledeće nedelje“, rečeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Banjsko polje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako su otkriveni osumnjičeni?

Detalje slučaja ubistva Danke Ilić otkrio je ranije bivši ministar policije Bratislav Gašić. Gašić je ispričao na konferenciji za medije da je, detaljnom istagom, utvrđeno da su osumnjičeni kobnog dana bili u Banjskom polju i da su svojim kolima naleteli na devojčicu, zatim je bez svesti ubacili u svoje vozilo.

Nekoliko minuta nakon nestanka, njih dvojicu je zaustavio otac ubijenog deteta koji ih je pitao da li su videli devojčicu, na šta su oni odgovorili negativno.

Foto: Printscreen Nova/Video

Devojčica je u kolima još uvek bila živa, a prema tvrdnjama policije, jedan od njih dvojice ju je usmrtio, da bi potom zajedno bacili telo.

Nakon što su zakopali njeno telo, sumnja se da je Dejan Dragijević, uz pomoć brata Dalibora, koji je umro nasilnom smrću u policijskoj stanici u Boru, prebacio telo na nepoznatu lokaciju.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Ceo slučaj obeležile su brojne kontroverze, od toga da je jedan od glavnih svedoka Dalibor Dragijević umro u policijskoj stanici, a pretpostavlja se usled prebijanja od strane policijaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare