Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs, Stefan Tomasevic/ATAImages

Dvodnevno pripremno ročište protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove kriminalne organizacije proteklo je burno, a obeležile su ga pretnje tužiocu, podsmehivanje žrtvama, ali i loša odbrana optuženih. Krilatica “Nema tela, nema dela” postala je okosnica odbrane vođa kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića, koji nipošto ne priznaju stravična ubistva koja im se stavljaju na teret.

Od hapšenje tvrde da će optužnica protiv njih pasti, jer tužilac nema tela žrtava. Tako je bilo i prethodna tri dana, a za okrivljene nisu dovoljne čak ni fotografije na kojima su sa ubijenim žrtvama, već uporno negiraju bilo kakvu vezu s njima.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

„Kako da priznam pobogu“, rekao je Belivuk izjašnjavajući se o krivici, a zatim počeo da se smeje.

„Apsolutno ništa ne priznajem“, uz smeh je rekao i Miljković.

Pročitajte još:

Ovo nije prvi put da Belivuk i Miljković vređaju žrtve. Tako je Miljković na jednom ročištu izjavio da je Zdravko Radojević živ i da ga krije žena, iako se u optužnici nalaze slike njegovog iskasapljenog tela.

Vođe ozloglašene kriminalne grupe, koja se tereti za sedam brutalnih likvidacija, tvrde da su slike sa aplikacije “Skaj” montirane, odnosno fotošopirane. Reč je o ključnim dokazima protiv okrivljenih, a upravo sa „Skaja“ su zaplenjene slike iskasapljenih žrtava koje su optuženi razmenjivali među sobom.

„Baš me briga za Skaj, nikada ga neću prihvatiti, sve je ovo fingirano, namešteno i montirano“, rekao je navodno Belivuk.

Foto:skyecceurope.com; shutterstock By MoonSplinters

Miljković je, sa druge strane, u svom uvodnom izlaganju pominjao i slučaj nestalog dečaka Đorđa Andrejića i citirao presudu na osnovu koje je njegova majka oslobođena jer telo mališana nikada nije pronađeno.

Potom se složio sa svojim najbližim saradnikom. Za fotografije užasa rekao je da su fotošopirane, a zatim se obratio sudiji.

„Sudija, ako prođe Skaj, ovo i vama može da se desi“, rekao je Miljković.

Srećan zbog ubistva Vukotića

Između ostalog, Belivuk je tokom pripremnog ročišta govorio i o ubistvu vođe škaljaraca, Jovana Vukotića, koji je likvidiran u Istanbulu.

Istakao je da mu nije žao što je Vukotić ubijen i na taj način potvrdio ono što se mesecima govori – da su sarađivali sa kavačkim klanom koji predvodi Radoje Zvicer. Takoreći, bili su „ispostava“ kavačkog klana u Srbiji.

„Meni baš nije žao, platio je moje i ubistvo Marka Miljkovića, trebalo je da budemo ubijeni na aerodromu u Tivtu pa nikom nije bilo žao mene“, rekao je navodno Belivuk.

Veljko Belivuk Velja Nevolja, Suđenje grupi Veljka Belivuka Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Potom je otišao korak dalje i gotovo da je uputio pretnje tužiocu.

„Ukoliko je ubijen Jovan Vukotić koji je imao desetine miliona evra, šta onda može da očekuje jedan tužilac?!“ Iako je rekao da se ne radi o pretnji, jasno je da jeste u pitanju vrlo ozbiljna i direktna pretnja, kao i niz drugih izjava koje su izneli optuženi“, navodno je rekao.

Ovo nije prvi put da se u odbrani Belivuka i Miljkovića pominje Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, koji se trenutno nalazi u bekstvu.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Crnogorski mediji su pre nekoliko meseci objavili fotografije na kojima su zajedno, međutim, srpsko tužilaštvo još uvek ne tereti Zvicera ni za jedno teško krivično delo.

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za čak sedam likvidacija. Monstrumi su žrtve mučili i ubijali na dve lokacije – u Sopotu i Ritopeku. Žrtve su mučili na stravičan način, a nakon ubistava njihova tela bi sekli, a potom mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

Pročitajte još:

Potom bi samlevene žrtve pakovali u džakove, koje su zatim bacali u Dunav. Sa druge strane, pojedine žrtve, poput Gorana Mihajlovića, su nakon likvidacije spalili kako bi uklonili tragove.

„Žao mi je što nas ista majka nije rodila“

Belivuk je početkom februara, u svom iskazu kod tužioca, govorio o odnosu koji ima s vođom kavačkog klana.

„S jedne strane su država i tužilaštvo i „škaljarski klan“, a s druge, ja i Radoje Zvicer. Što se tiče Zvicera, ja sam ponosan što smo prijatelji. Ja ne perem ruke od njega i žao mi je što nas nije ista majka rodila“, rekao je tada Belivuk.

Ko je Đorđe Andrejić

Nestanak Đorđa Andrejića (13) u julu 2010. godine jedan je od najmisterioznijih događaja u Srbiji, a sudbina dečaka do danas nije poznata. Zbog smrti dečaka osuđena je, pa oslobođena njegova majka Marina Andrejić, koja je u pritvoru provela 703 dana.

Đorđe Andrejić Foto:Privatna arhiva

Andrejićeva i njen sin Đorđe nestali su u ataru sela Majilovac kada su krenuli u baštu, a posle dva dana pojavila se samo dečakova majka, sa povređenom nogom. Najpre je tvrdila da se dečak izgubio, a u policiji je priznala da ga je ubila motikom. Međutim, na suđenju je negirala zločin i optužila policajce da su je tukli i primorali da prizna da je ubila rođeno dete.

VIDEO: Dovođenje Belivuka i njegove ekipe u Specijalni sud 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare