Foto:Nova.rs

Prošlo je godinu dana od kada smo ih poslednji put videli. Godina kako nema naše Like da se nasmeje i da zove da pita kako smo. Nikada se nije dogodilo da prođe više od sedam dana, a da ne dođu. Bol i tuga za svo troje, a pogotovu Lidiju, samo tinjaju, ovim rečima za Novu govore neutešni članovi porodice Đokić uoči godišnjice smrti Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25).

Danas, na lokalnom groblju u Žitkovcu, održan je pomen surovo ubijenoj tročlanoj porodici. Njihovi bližnji, sa neizmernom tugom, uspeli su da se osvrnu na proteklu godinu.

„Bol, suze i pitanje, na koje nikada nećemo dobiti odgovor, zašto oni? Zašto baš njih?Još uvek deluje nestvarno kao i onog prvog trenutka kada smo saznali da su nestali. Nažalost, kako nema Like da nas zove, Gorana i Gordane da dođu, sve postaje java. Boli sve jače“, kažu rođaci.

Foto:Privatna arhiva

Kako navode, zbog dece i porodica pokušavaju da nastave dalje, ali unutar sebe osećaju prazninu.

„Lidija, njen osmeh i njena dobrota, žive u našim mislima neprestano. Neiskvarena duša koja je tek zakoračila u život pretvorila se u belog anđela koji nas gleda odozgo i koji nas čuva. Njena plava kosica je bila najdivnija, mekana kao paperje. Bila je previše dobra i previše čista, nikome zlo pomislila, a kamoli učinila. Uvek je za sve imala opravdanje, čak i kada je neko prema njoj bio bezobrazan“, sa bolom u glasu prisećaju se članovi porodice o svojoj mezimici.

Gordana i Goran su se kasno venčali, pa su samim tim i kasno dobili Lidiju, ali ona je bila previše željeno dete, ističu naši sagovornici.

„Koliko je bila željena, toliko je bila i voljena i čuvana. Skidali su joj zvezde sa neba, ali ne bez razloga. Nije postojala stvar koju ona nije mogla da učini za svoju porodicu, kao i njeni roditelji za nju. Bila je zaštićena od svega. Naravno da je ljubav između njih troje bila nemerljiva, ali jeste malo bila privrženija Goranu, iako su oboje previše bili vezani za nju“, navode neutešni članovi porodice.

Smrtovnice Đokića povodom sahrane, četrdesetodnevnice, šestomesečnog a sada i godišnjeg pomena, nalepljene su jedne preko drugih na banderama.

Spomenik porodica Đokić Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Tročlana porodica Đokić nestala je 26. septembra prošle godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac, dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Dvadesetak dana nakon zločina, uhapšen je žrtvin brat od tetke, Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević. Miloševići i Milan su pušteni iz pritvora, ali istraga protiv njih još nije obustavljena. S obzirom na to da je kod Džonića pronađeno oružje i municija, otac i sin se osim za smrt troje ljudi terete i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Istraga protiv njih je u završnici. Kako saznajemo, krajem prošle nedelje Višem javnom tužilaštvu u Nišu dostavljeni su novi dokazi, nakon što je Viši sud po drugi put odbio da potvrdi optužnicu.

VIDEO: Akcija policije u selu Moravac, potraga za ubicama porodice Đokić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar