Darko Šarić Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Ponovljeno suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima, zbog pranja novca za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina, ponovo je počelo danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

U pomenutom postupku optuženi su Darko Šarić, Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinko Vučetić, Stevica Kostić, Boban Stoiljković, Bojan Stanojković, Arguš Erdinč, Goran Vučković, Goran Bogdanović, Nebojša Spasić, Dušan Kovačević i Marko Dabović.

Na samom početku, sud je konstatovao je da optuženi Stanojković odsutan, te da je za njim je raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Pročitajte još:

Sudija i zamenik tužioca zatražili su da se Stanojkoviću sudi u odsustvu, s obzirom da je nedostupak organima.

„On je nedostupan od polovine aprila ove godine. Predlažem da mu se sudi u odsustvu. Postupak se vodi već 13 godina, a i optuženi koji redovno dolaze imaju pravo na suđenje u razumnom roku. Ovaj postupak je kompleksan, ali se moraju obezbediti uslovi da se on odvija bez smetnji“, rekao je tužilac.

Veće je donelo rešenje da se Stanojkoviću određuje pritvor i raspisuje međunarodna poternica, kao i da se prema njemu određuje suđenje u odsustvu.

Nakon procesnih odluka, počelo je iznošenje odbrane. Šarić, koji je označen kao vođa kriminalne organizacije, negirao je krivicu za pranje novca.

„Ostajem pri svemu što sam ranije rekao. Kad sam prvi put dao odbranu nisam znao da li će prihvatiti veštačenje, vodio se krivični postupak protiv moga brata u Crnoj Gori. Okončan je pravosnažno oslobađanjem, i u Sloveniji isto. Kruna svega, veštaci su rekli da je sve iz realnih tokova“, rekao je Šarić.

Darko Šarić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

„Osuđen sam za nešto za šta nisam optužen, za kupovinu Štampe, za šta nisam bio optužen. Sva moja primanja su bila zakonita. Sve sam kupovao gotovinom dok je moglo“, rekao je Šarić.

Odgovorajući na pitanja svojih advokata istakao je da je imovinu prijavio 2003. godine, te da je plaćao porez za to.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora i vratio postupak na ponovno suđenje.

BONUS VIDEO: Hapšenje Šarićevih ljudi u Hrvatskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar