U Kumanovskoj ulici u Zemunu dogodila se pucnjava u kojoj je jedan muškarac ubijen Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Policija je uhapsila B. S. (35) koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu Milana Šuše 17. februara u Kajmakčalanskoj ulici u Zemunu, dok je drugi osumnjičeni identifikovan i za njim se traga.

Osumnjičeni B. S. kome se na teret stavlja teško ubistvo, uhapšen je prilikom pokušaja da napusti teritoriju Srbije.

Pročitajte još:

Osumnjičenom B. S. određena je mera zadržavanja od 48 časova, posle čega će biti priveden u nadležno tužilaštvo.

Policija je identifikovala i drugog osumnjičenog i u toku je potraga za njim.

Milan Šuša ubijen je u subotu 17. februara ispred kuće u kojoj je živeo u Kajmakčalanskoj ulici u Zemunu. On je izlazio iz dvorišta kuće i zatvarao je kapiju, kada mu je sa leđa prišao napadač, koji je preko lica imao hiruršku masku.

Milan Šuša Foto:Privatna arhiva

Napadač je držao uperen pištolj i, prema rečima pojedinih komšija, obratio se Šuši, koji se okrenuo ka njemu sa podignutim rukama, a napadač je tada u njega pucao. Šuša je smrtno ranjen pao na pločnik i izdahnuo je usled zadobijenih povreda.

Prema nekim informacijama, napadač je u njega ispalio čak 9 metaka.

Posle zločina ubica je otrčao niz ulicu do automobila u kojem ga je čekao saučesnik, a potom su pobegli ka auto-putu. Zločin su snimile i kamere za video nadzor.

Za sada nije saopšten motiv ovog zločina, a ubijeni Šuša je pre dva meseca izašao sa dugogodišnje robije. On je iza rešetaka proveo ukupno 11 godina, a osuđen je zbog nekoliko krivičnih dela.

U Kumanovskoj ulici u Zemunu dogodila se pucnjava u kojoj je jedan muškarac ubijen Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Široj javnosti pokojni Šuša postao je poznat 2009. godine, posle bizarnog incidenta, kada je bacio ručnu bombu na zgradu televizije „Pink“ na Dedinju. Šuša i njegov prijatelj Goran Petrović su se prvo posvađali i potukli sa radnicima obezbeđenja televizije „Pink“ u oktobru 2009. godine i tada se sukob završio na tuči. Ipak, dan kasnije, njih dvojica su se vratila i bacili ručnu bombu ispred zgrade. Uhapšeni su u Nišu nedelju dana kasnije, a Šuša je zbog tog bombaškog napada osuđen na 5 godina zatvora.

Ipak, nije se smirio ni dok je čekao odlazak u zatvor na izdržavanje kazne. Zajedno sa Nikolom Serdarom je učestvovao u pucnjavi koja se 2012. godine dogodio na putu Stara Pazova – Inđija. Šuša i Serdar su pucali na Milana Četnika, koji je uzvratio paljbu. Četnik je tom prilikom ranjen, a Šuša i Serdar su pobegli. Serdar je tom prilikom smrtno ranjen, a njegovo telo pronađeno je tek januara 2013. godine u Lipovičkoj šumi, kod skretanja za Sremčicu.

Policija je raspisala poternicu za Milanom Šušom u vezi pucnjave, ali i smrti njegovog prijatelja Nikole Serdara. Šuša je osuđen na kraju zbog pokušaja ubistva Četnika i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora od 11 godina robije. Ipak, ni tamo nije imao mira, pa je u junu 2019. godine prvo započeo štrajk glađu, a potom je sebi zašio usta žicom, u znak protesta jer mu zatvorska uprava nije omogućila posete na koje je imao pravo.

Iz zatvora je izašao u decembru prošle godine.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva Milana Šuše u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar