Foto:Delta Real Estat

U Bulevaru despota Stefana, na prostoru gde se trenutno nalaze napuštene fabrike „Sutjeska“ i „Galenika“ kao i njena laboratorija, planirana je izgradnja novog mešovitog objekta Delta Land od strane regionalne kompanije „Delta Real Estate“, na čijem čelu je poznati sprski biznismen Miroslav Mišković.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, vlasnik parcele na kojoj se nalazi fabrika koja je gorela je biznismen Miroslav Mišković. Tačnije, vlasnik je firma „Delta Real Estate“, na čijem je on čelu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na osnovu godišnjeg izveštaja o poslovanju kompanije „Delta Real Estate“ za 2021. godinu, planirano je da se u toku 2022. godine počne sa izgradnjom novog koncepta kroz projekat „Delta Landa“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Kako bismo maksimizirali potencijal izuzetno atraktivne lokacije u Beogradu, između Bulevara despota Stefana i Poenkarove ulice, nameravamo da u toku 2022.godine krenemo sa razvojem novog “mixed-use” koncepta kroz projekat Delta Landa. Delta Land označiće povratak naše kompanije u stanogradnju a pored modernih stanova na 138.000 m2, na ovoj lokaciji biće izgrađen poslovni deo na 30.000 m2 i retail na 19.000 m2“, navodi se u izveštaju pomenute kompanije.

Pogledajte kako je zamišljeno da objekat izgleda:

Podsetimo, za samo mesec i po dana je u napuštenim objektima u Bulevaru despota Stefana došlo do dva velika požara.

Prvi je izbio početkom novembra, kada su se građani žalili na ogromno isparenje hemikalija.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Budući da se u sklopu napuštenih objekata nalazi i nekadašnja fabrika ICN Galenika kao i njena laboratorija, strah građana od ponovnog požara je opravdan.

U laboratoriji se i dalje nalaze polomljene boce iz kojih curi neidentifikovana tečnost, a po podu su razbacani burići, flašice i ostale štetne hemikalije.

Ipak, MUP je obavestio javnost da ne postoji opasnost.

„Merenjem specijalnim uređajima nije detektovano prisustvo opasnih materija, a navedeni objekat nije bio namenjen za njihovo skladištenje. Takođe, ovaj objekat nije bio namenjen za obavljanje tehnoloških procesa u kome bi bile prisutne opasne materije“, saopštio je MUP.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prema poslednjim informacijama koje su mediji preneli, postoje indikacije da je jučerašnji požar podmetnut. Obavešteno je nadležno tužilaštvo, koje je naredilo policiji da prikupi sve potrebne dokaze.

O celom slučaju oglasila se i „Delta Real Estate“ koja je najavila podnošenje krivičnih prijava protiv NN lica.

Bonus video: Požar u napuštenoj fabrici „Sutjeska“ u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare