Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Vesna Lalić

Za samo mesec dana u Beogradu je dva puta gorela napuštena fabrika „Sutjeska“, u Bulevaru despota Stefana, koja se nalazi u vlasništvu regionalne kompanije „Delta Real Estate“ čiji je vlasnik biznismen Miroslav Mišković.

Naime, sinoć je u večernjim časovima izbio ogroman požar u napuštenom objektu u Bulevaru despota Stefana kada je na teren poslat 31 vatrogasac sa 13 vozila koji su se borili sa vatrenom stihijom sve do jutros kada je požar konačno lokalizovan.

Pročitajte još:

Do požara je došlo kada se u jednoj od prostorija zapalila velika količina hartije i izvesnih materija, a vatra je ponovo buknula u večernjim časovima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Isti objekat goreo je i prošlog meseca. Naime, 6. novembra je u pomenutom objektu u Bulevaru despota Stefana takođe izbio požar, kada su se stanovnici okolnih zgrada žalili na ogromno isparenje hemikalija.

Na video-zapisima, koji su objavljeni na društvenim mrežama, video se plamen visok nekoliko metara. Iako je od požara prošlo više od mesec dana, javnosti i dalje nije poznat uzrok vatrene stihije.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, vlasnik parcele je firma „Delta Real Estate“, čiji je vlasnik upravo Mišković.

Strah među građanima

Građani u pomenutom delu Beograda strahuju od ponovnog požara, brine ih to što u pomenute objekte može da uđe ko hoće budući da nije ograđeno, a naročito ih plaši činjenica da se u sklopu tih zgrada nalazi napuštena fabrika ICN Galenika i njena laboratorija.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U laboratoriji se i dalje nalaze polomljene boce iz kojih curi neidentifikovana tečnost, a po podu su razbacani burići, flašice i ostale štetne hemikalije.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Iako je pomenuti objekat u više navrata goreo, nadležne institucije nisu učinile ništa po pitanju bezbednosti građana, odnosno da spreče da u pomenuti objekat ulaze ljudi.

Građani su ranije za naš portal isticali da se skupljaju ljudi koji konzumiraju narkotike, budući da su tamo zaticani špricevi, ali i beskućnici.

Bonus video: Požar Bulevar despota Stefana napuštena fabrika

[video-cdn

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare