Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs, Facebook

Momir R. (67), muškarac koji je satima u objektu u kom živi u Veterniku pretio da će se razneti ručnom bombom, po svemu sudeći imao je problem sa zelenašima od kojih je pozajmio novac. Da se nešto stravično dešava u njegovoj kući policiju je obavestila Momirova majka, vremešna starica u 91. godini.

Prava drama odigravala se u noći između srede i četvrtka kada je policiji u Veterniku stigla prijava da jedan muškarac, za kog će se kasnije ispostaviti da je Momir R, preti da će se razneti bombom u kući. Kako smo saznali, policiju je o svemu obavestila Momirova 91-godišnja majka, koja inače živi u kući prekoputa sa Momirovom sestrom.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Na lice mesta odmah su izašle brojne policijske ekipe, a par sati kasnije i pregovarački tim Ministarstva unutrašnjih poslova koji je započeo pregovore sa Momirom R.

Za to vreme policija je blokirala Ulicu Katice Rajčić u Vetrniku radi predostrožnosti i bezbednosti Momirovog komšiluka i kako bi policijski timovi mogli nesmetano da razgovaraju sa Momirom i pokušaju da ga odvrate od samoubistva.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U međuvremenu, redakcija portala Nova.rs stupila je u kontakt sa komšijama Momira R. i njegove porodice koji su nam kazali da su prilično iznenađeni da se Momir R. uopšte pojavio u svom starom kraju, budući da je duže vreme živeo i radio u Nemačkoj.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Nije ga bilo nekoliko godina, nisam ni znala da se vratio. Oni porodično žive u toj kući, znam da mu je tu bila i majka. Sećam ga se odranije, zvali smo ga po nadimku, Baja. Navodno je prodao deo svog imanja i odselio se. Ne pamtim da je pravio neke probleme, nisam ga baš dobro znala, ali smo se javljali uvek jedno drugom na ulici“, kaže jedna komšinica iz ulice, koja zbog svoje bezbednosti mora da ostane u kući.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Da se nešto čudno dešava rekla joj je ćerka koja je jedva prošla kroz policijsku blokadu kako bi došla do kuće.

„Tu su sa svih strana, ima mnogo policije, ne mogu ni da prebrojim. Najmanje četvoro kola. Svi se nadamo da će se sve dobro završiti. Ne znam koja ga je muka naterala, to samo on zna“, kaže stanarka Ulice Nova u Veterniku.

Jutro sa bombom u ruci

Dramatični pregovori trajali su čitavu noć, a stanari iz Momirove ulice proveli su besanu noć. Kako su nam ispričali, nije im bilo svejedno jer nisu znali kakve je razorne moći eksploziv kojim preti da će se razneti.

Foto: Nova.rs/Video

„Čuli smo da ima ručnu bombu, ne znam koliko to štete može da nanese, ali nije mi bilo sve jedno, s obzirom na to da nas deli svega desetak metara. Veći deo noći smo proveli napolju“, kazala je starija sugrađanka.

Konačno, Momir R. se predao u prepodnevnim časovima, a policajci su ga mirnom izveli iz kuće i smestili u policijski automobil. Kako smo nezvanično saznali, sproveden je u Klinički centar kako bi se proverilo njegovo zdravstveno stanje.

Motiv pretnje zelenaša?

Iako je teško reći sa sigurnošću šta je Momira motivisalo na ovakav korak, na licu mesta smo nezvanično saznali da je pre izvesnog vremena pozajmio novac od „zelenaša“, koji su mu potom pretili.

Bonus video: Kraj drame u Veterniku – predao se čovek koji je pretio samoubistvom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar