Stanari Ulice Katice Rajčić u Vetrniku odahnuli su nakon 16 časova drame pošto se njihov komšija pre pola sata predao policiji, a komšije su za Nova.rs ispričale kako su izgledali pregovori koji su trajali celu noć.

Objekat u kom je celu noć proveo preteći da će se razneti bombom nalazi se u dvorištu u kom stoji novoizgrađena kuća. Kako smo saznali na licu mesta, Momir R. je stanovao u metalnoj hali u ovom dvorištu.

Policija za sada još uvek pretražuje i ostatak dvorišta i objekta, u mogućnosti da postoji još oružja u njemu.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Prve komšije kažu da je policija celu noć razgovarala sa njim pokušavajući da ga ubedi da odustane od namere da se ubije.

„Čuli smo da ima ručnu bombu, ne znam koliko to štete može da nanese, ali nije mi bilo sve jedno, s obzirom na to da nas deli svega desetak metara. Veći deo noći smo proveli napolju“, kaže starija sugrađanka.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Malo ko od komšija zna ko je M. R, s tim što se zna da se nedavno doselio u njihov komšiluk. On je, prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, sproveden u Klinički centar kako bi se proverilo zdravstveno stanje.

„Nije ga bilo godinama“

Kako su ranije ispričale komšije za portal Nova.rs, M. R. nije bilo nekoliko godina u ovom kraju.

„Nisam ni znala da se vratio. Oni porodično žive u toj kući, znam da mu je tu bila i majka. Sećam ga se odranije, zvali smo ga po nadimku, Baja. Navodno je prodao deo svog imanja i odselio se. Ne pamtim da je pravio neke probleme, nisam ga baš dobro znala, ali smo se javljali uvek jedno drugom na ulici“, kaže jedna komšinica iz ulice, koja zbog svoje bezbednosti mora da ostane u kući.

Bonus video: Talačka kriza na Karaburmi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar