Pred Višim sudom u Beogradu danas je čitanjem spisa iz istrage nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću povodom optužbi za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči. Odbrana Marjanovića je iznela niz primedbi na ceo postupak osporavajući način rada i dokaze tužilaštva.

Naime, iz pisanih dokumenata proizlazi da je pre nego što je on uhapšen za ubistvo supruge, godinu i po dana nakon zločina, status osumnjičenih imalo najmanje 15 drugih muškaraca.

Sudsko veće je danas kao dokaz izvelo dokumenta koja pokazuju kako je muškarcima u svojstvu osumnjičenih, uziman biološki materijal za DNK analizu, a među njima se našao i izvesni Saša Marković, koji je u vreme uzimanja DNK bio mrtav.

Na to je reagovao jedan od Marjanovićevih advokata Aleksandar Zarić navodeći da odbrana ne zna ni ko su ti ljudi ni zašto su konkretno imali status osumnjičenih.

Naveo je da je jedan od njih bio čovek koji je zatečen kako pijan spava u kanalu, dok je drugi muškarac skupljao gliste u blizini.

Među dokumentima je iz istrage spomenuta je prvi put i presvlaka na sedištu iz jednog taksi vozila, a Marjanovićevi branioci su u više navrata prigovarali da im policija i tužilaštvo nisu dostavili brojne dokaze.

„Postoji izveštaj MUP- a od 30. maja 2016. u kom se navodi da su sva vozila porodice Marjanović i njihova kuća bili ozvučeni. Naš branjenik i cela njegova porodica su bili i na merama tajne pratnje, ali izveštaj o rezultatima primene tih mera, u predmetu ne postoji i nije dostavljen odbrani“, rekao je drugi Marjanovićev branilac Nikola Dumnić.

Kao dokaz su danas izvedeni i rezultati analize telefona Jelene Marjanović iz kojeg se vidi da joj je on u imeniku bio upisan kao „Zlatni Mekin“.

„Brojne poruke između pokojne Jelene i Zorana Marjanovića pokazuju da su bili u savršenom odnosu i samim tim isključuje se mogućnost da je Zoran Marjanović imao motiv da je ubije“, napomenuo je treći branilac Marjanovića, advokat Veljko Delibašić.

Među pročitanim dokazima je bio i nalaz veštaka psihologa u kojem piše, da je zajednička ćerka Jelene i Zorana, devojčica visoko inteligentna i duševno razvijena za svoj predškolski uzrast.

Postupajući tužilac je tokom suđenja na brojne primedbe branioca, primetila da oni prave spektakl od suđenja.

Za sledeće suđenje koje je zakazano za 23. mart, sud je naložio odbrani da mu dostavi fotografiju na kojoj se vidi da je Jelena na ruci imala povredu koju je zadobila tokom neke popravke, čime bi oni opravdali kap njene krvi pronađene na zadnjem sedištu Zoranovog mercedesa.

Takođe treba da dostave video zapis njenog gostovanja u emisiji u kojoj priča koliko voli svog supruga.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

jelena marjanovic
Foto: Facebook

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

BONUS VIDEO: Dolazak Zorana Marjanovića u Palatu pravde 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram