Foto: Dejan Živančević, Arhiva

Nastavak suđenja učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji je optužen za polno uznemiravanje i silovanje polaznica svoje škole glume, zakazano je za danas pred Višim sudom u Beogradu. Prethodno ročište odloženo je iz prilično bizarnog razloga, jer je Aleksić odbio da odgovara na pitanja advokata Jugoslava Tintora, inače punomoćnika pojedinih oštećenih.

Aleksić je svoje odbijanje na prethodno održanom ročištu pravdao time što je, kako je naveo, „Tintor 72 puta davao izjave za medije o ovom slučaju i time ga iz sudnice premestio u javnost“, što je Tintor prokomentarisao rekavši da to njegovo obrazloženje najbolje govori o Aleksićevoj odbrani.

Inače, Aleksić je optužen da je, kao učitelj glume u školi „Stvar srca“ u Beogradu, počinio četiri krivična dela silovanje, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polno uznemiravanje. Negirao je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, a uvodna ročišta je iskoristio da, kroz iznošenje svoje odbrane, na više načina uvredi oštećene u postupku, nazivajući njihove iskaze lošom glumom i poredeći ih sa likovima iz serije „Seks i grad“ i sa meksičkim sapunicama.

Optužbe na račun Aleksića prva je iznela Milena Radulović, a potom joj se pridružila i koleginica Iva Ilinčić, a kasnije i druge devojke ohrabrene njihovim svedočenjem.

Foto: Nova.rs/video

„Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je ranije glumica u razgovoru za beogradske medije. Ona je saslušana u tužilaštvu, a njeno izlaganje trajalo je pet sati. Očekuje se da se ona i Aleksić na ovom ročištu suoče.

Inače, tokom istrage protiv Aleksića mnoge glumice su se prijavljivale kao njegove žrtve, međutim kod nekih od njih došlo je do zastare.

Aleksić je uhapšen 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

Bonus video: Kakva se poruka šalje žrtvama otvaranjem za javnost suđenje Miroslavu Aleksiću?

Komentari

Svi komentari (0)