Foto: Arhiva Nova.rs, Dejan Živančević

Pripremno ročište u postupku protiv profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za nekoliko krivičnih dela silovanja i seksualnog zlostavljanja, zakazano je za 1. oktobar, a odluka da li će se glumice, koje su pretrpele seksualno nasilje, suočiti sa nasilnikom i dalje je neizvesna.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, zasad nije poznato da li će oštećenim devojkama u postupku biti dodeljen status posebno osetljivog svedoka, čime bi se izbegla mogućnost da se one ponovo suoče sa osumnjičenim nasilnikom.

Naime, prema rečima izvora bliskog istrazi, nije poznato da li će tužilaštvo eventualno zatražiti da im se dodeli takav status. Inače, dosad je u postupku poseban status imala samo jedna devojka, koja je u vreme seksualnog zlostavljanja bila maloletna.

Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/TV lica/RTS

Podsetimo, za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića, tokom pohađanja škole „Stvar srca“. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

„Imala sam 17 godina i već šest godina sam išla u školu Mike Aleksića. On je imao 61 godinu tada. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je mlada glumica.

Ubrzo nakon Milene, još devojaka osmelilo se i prijavilo Aleksića za razne vidove seksualnog uznemiravanja.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/ Milena Radulović u zagrljaju oca

Jedna od njih je i glumica Iva Ilinčić, koja je pretrpela određeni vid seksualnog zlostavljanja.

BONUS video: Napad na radnicu teretane u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare