Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da neće odustati dok porodice osam rudara, stradalih u rudniku "Soko", ne dobiju istinu o nesreći.

„Želim da naglasim da niko u Vladi Srbije, a pre svega ja lično, neće odustati od toga da ljudi dobiju istinu i da saznaju ko je imenom i prezimenom odgovoran za smrt osmoro ljudi“, rekla je Mihajlović novinarima pred otvaranje konferencije „Pravedna zelena tranzicija i dekarbonizacija u Srbiji“.

Ona je navela da se Više javno tužilaštvo u Nišu nije oglasilo nenadležnim, kako su preneli pojedini mediji, nego je zahvaljujući prijavi ministarstva tražilo ponovo od osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu da pokrene postupak u vezi sa nesrećom u rudniku „Soko“.

Objasnila da je Ministarstvo rudarstva i energetike, nakon što je tužilaštva u Aleksincu reklo da nema odgovornih za smrt osam i 20 teško povređenih rudara, podnelo krivičnu prijavu i tužilaštvu u Nišu.

„Više javno tužilaštvo u Nišu nije se oglasilo nenadležnim, nego je zahvaljujući prijavi Ministarstva tražilo ponovo od osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu da pokrene postupak u vezi sa nesrećom u rudniku ‘Soko’, a da praktično Više javno tužilaštvo u Nišu vrši monitoring, odnosno da na tom slučaju oba tužilaštva rade zajedno“, precizirala je ministarka.

Istakla je da mora da veruje u institucije i sačeka da vidi šta će se desiti kada se ponovo otvore sva dokumenta i kada se opet preslušaju svi audio-zapisi.

Bonus video: Komemoracija rudarima stradalim u rudniku „Soko“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar