Stotinak građana protestuje ispred novosadskog Centra za socijalni rad zbog oduzimanja dece Ani Mihaljici, a nakon guranja sa policijom, uspeli su da probiju ogradu. Prema saznanjima portala Nova.rs, do sukoba je došlo jer su majka i advokat tražili da vide decu što im nije dozvoljeno.

Kako saznanjemo, nakon što je majci onemogućeno da uđu u prostorije Centra za socijalni rad, advokat je pozvao Hitnu pomoć jer su navodno čuli da su deca lošeg zdravstvenog stanja.

„Hitna je ušla, a majka i advokat su tražili da uđu sa hitnom, što im nije dozvoljeno“, navodi izvor portala Nova i navodi da je advokat najavio dolazak javnog tužioca na lice mesta.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U tom trenutku je grupa ljudi krenula da provaljuje kapiju, nakon čega je deo njih ušao, a deo ostao napolju jer ih je kordon policije sprečio u toj nameri.

Čeka se da tužilac dođe na lice mesta.

Podsetimo, novosadski Centar za socijalni rad opisao je uslove koje je zatekao u stanu Ane Mihaljice, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, i preduzeo je meru privremene starateljske zaštite. U interesu dece ona su izmeštena u sigurnu kuću, a policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece.

Maloletna deca Ane Mihaljice iz Novog Sada živela su u nebezbednim i u nehigijenskim uslovima u stanu, koji je zatrpan gomilom smeća. To su zatekle nadležne službe koje su reagovale nakon što je u stanu u novembru prošle godine izbio požar. Dvojicu dečaka je čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana.

Centar za socijalni rad, dan pošto je Mihaljica na konferenciji za štampu iznela optužbe da su joj deca oteta, zbog čega su 33 udruženja građana u Novom Sadu najavila protest podrške, saopštio je da je u ovom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje dužnosti.

„To se ogleda u nemaru da se obezbede adekvatni životni uslovi, a u okviru razumno raspoloživih sredstava porodice, koji se tiču zdravlja, nevakcinisanja dece, nepostupanja po preporukama lekara, ostavljanje dece bez nadzora, obrazovanja…“, naveli su iz Centra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare