Foto: Namanja Jovanović/Nova.rs

Ivana M. M. (31) i Dragan S. (44) iz Bariča, nadomak Obrenovca, privedeni su u stanicu policije u Obrenovcu zbog sumnje da su pretukli sedmogodišnju ćerku. Jeziv zločin je otkriven kada je devojčica pobegla od kuće kod svoje bake, nakon čega je rođak, videvši na detetovom licu tragove nasilja, pozvao policiju. Kako za portal Nova.rs navodi rođak ove porodice, u ovoj porodici postoje dugogodišnji problemi.

Lekarska pomoć detetu je ukazana na Institutu za majku i dete gde su konstatovane ogrebotine po vratu i glavi, nakon čega je brigu o njoj i braći, starosti tri i osam godina, preuzeo Centar za socijalni rad u Obrenovcu.

„Oni već 12 godina, od kako su Ivana i Dragan zajedno, imaju problema. On radi treću smenu, a ona se nedavno tek zaposlila. Stalno je vladala neka loša atmosfera, a svoje ponašanje su prenosili i na decu. Ivana nije želela da radi sa njima, zapušteni su, a deca kao deca – hiperaktivna. Njoj je sve smetalo, a jasno je do kojih granica je išla da je čak i dete pobeglo od nje. Sa druge strane, Dragan često umoran od posla, nenaspavan, decu je smirivao slatkišima. Odnosno, postavljao im je ultimatume, ako budu dobri i u kući, daće im čokoladu“, kaže rođak porodice.

Foto: Namanja Jovanović/Nova.rs

Kako dodaje, nije bio prisutan dana kada je dete bežalo od roditelja, ali zna šta je devojčica ispričala.

„Rekla je da je pobegla jer ju je mama tukla. Mi znamo i od ranije da je tukla decu. Ne daj Bože da zaplaču, dodatno dobiju batine. Pa, ona je Draganovu majku, ženu od preko 70 godina, tri puta pretukla, poslednji put za Svetog Nikolu prošle godine. Žena je tada napustila porodičnu kuću i preselila se kod ćerke i zeta jer više nije mogla da trpi“, kaže užasnuti rođak.

Foto: Namanja Jovanović/Nova.rs

Kako dodaje, upravo kod te bake je bežala devojčica.

„Žena je u šoku, bolesna je. Ne može da dođe sebi, samo se pita gde su joj unuci. Ranije ih je ona štitila od majke, ali od kako mesecima ne živi sa njima, deca su konstantno u strahu. Kada vide majku na vratima kuće, odmah se uozbilje, prestane dečija graja. Oni su pre tri godine živeli u Francuskoj, poslednje dete im je tamo rođeno. Malo je falilo da dobiju papire, ali su se nešto posvađali i Ivana je Dragana prijavila za nasilje, 14 dana je bio u pritvoru“, kaže naš sagovornik.

Foto: Namanja Jovanović/Nova.rs

Komšije ove porodice navode da su sa uhapšenom Ivanom oduvek imali problema.

„Zvali smo policiju nekoliko puta. Ona ni sa kim nije dobra od ljudi. Mi smo joj čuvali decu jer je pored magistrala da joj neko dete ne nastrada. Ona ih pušta same po ulici, a kada ih zove ili izađe iz kuće, pa svi je čujemo koliko viče na tu jadnu decu“, kaže jedna žena iz Humske ulice.

Inače, Ivana M. M. i Dragan S. saslušani su u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu, nakon čega im je određen pritvor.

„Majka je svaljivala krivicu na oca, on je inače sa Kosova, pričala je da je on „veći“ nasilnik od nje. Kukala je kod tužioca, ali daljom istragom i saslušanjem svedoka će se utvrditi šta se tačno dešavalo u kući“, rečeno nam je iz istrage.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare