Radivoje Zivković FOTO: POLICE TURKEY

Turska policija, pored dvojice "kavčana" Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, uhapsila i direktnog izvršioca egzekucije vođe "škaljaraca" u Istanbulu, inače Turčina.

Ubistvo Jovana Vukotića (42), vođe škaljarskog klana u Istanbulu, rođak Radoja Zvicera Radoje Živković Žuti (36) i njegov saradnik Zdravko Perunović (46) platili su saradnicima iz turskog podzemlja 1,5 miliona evra, otkrili su turski istražitelji!

PROČITAJTE JOŠ:

Istražitelji iz te države otkrili su da je Vukotić bio praćen četiri meseca i da 8. septembra, kada je likvidiran, nije bio prvi pokušaj napada na njega. U zločinu je, kako je otkriveno, učestvovala i crnogorska državljanka Elanur T., dok je direktni izvršilac Turčin Emirkan S.

Pratili ga preko GPS

„Posle likvidacije, koja se dogodila 8. septembra oko 19.30 sati, policija je ispod automobila u kom je ubijen, naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača E. K., pronašla tri uređaja za satelitsko GPS praćenje, tačnije dva su bila ispod automobila, a jedan u gepeku“, otkrili su izvori iz istrage.

FOTO: POLICE TURKEY

Planirali beg u Gruziju

Turska policija, kako prenose izvori medija iz te države, morala je brzo da deluje jer je otkriveno da učesnici u likvidaciji Vukotića planiraju da pređu u Gruziju.

„Doneta je odluka da se brzo reaguje. Policija je istovremeno izvela akcije u Istanbulu, Izmiru, Zonguldaku, Alanji i Artvinu. U raciji je uhapšeno 12 osumnjičenih, među kojima su i Radoje Živković, Zdravko Perunović, pucač Emirkan S., zatim Furkan I., koji je navodno organizovao napad, i njegova devojka Elanur T.“, otkrili su istražitelji.

Policajci su, kako se navodi, pregledali snimke sa 200 sigurnosnih kamera, odnosno oko 1.700 sati snimaka, na trasi na kojoj se kretao motocikl, a potom pobegao sa lica mesta. Razotkrili su ko su saradnici „kavčana“ koji su učestvovali u likvidaciji, ali i da je u organizaciju bila uključena i jedna žena koja ima državljanstvo Crne Gore.

„Istražitelji su primetili interesantan detalj, da je automobil u kom je bio Vukotić pratilo vozilo izmirskih registarskih oznaka. Utvrđeno je da su u autu bili žena i muškarac i da su uvek bili na dva do tri minuta iza vođe ‘škaljaraca'“.

Radoje Živković Foto: Privatna arhiva

Vođa „škaljaraca“ se zvao Predrag Popović

Turski istražitelji otkrili su i da je vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić u Istanbulu živeo od avgusta prošle godine, i to pod imenom srpskog državljanina Predraga Popovića. Prema njihovim saznanjima, u Istanbul je stigao sa lažnim pasošem, u kom je bila njegova fotografija, a na isto ime dobio je čak i boravišnu dozvolu u Turskoj. Vukotić je, podsetimo, ubijen u tom turskom gradu 8. septembra, naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača E. K., kada su krenuli u tržni centar. Dvojica napadača na motoru prišla su automobilu i ispalila četiri hica u vođu „škaljaraca“.

Identifikovani su osumnjičeni iz vozila i utvrđeno je da je reč o Furkanu I., dok je žena pored njega Elanur T., državljanka Crne Gore. Oboje su uhapšeni. Vrlo brzo sklopile su se kockice, jer je Furkan I. bio vođa kriminalne grupe iz Izmira i čovek od poverenja Binala Dž., koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori – otkrili su turski mediji.

Jedan sve priznao

Daljom istragom, kako otkrivaju, pronađena je i veza između uhapšenog Furkana i direktnog izvršioca likvidacije.

„Otkriveno je da su se osumnjičeni okupili nakon napada na Vukotića i da je Furkan I. održavao kontakt sa dvojicom crnogorskih državljana koji su doputovali u Istanbul – Živkovićem i Perunovićem“, otkrili su izvori i podsetili da je u brzoj akciji policije uhapšeno 12 osumnjičenih, kao i da su kod njih pronađeni falsifikovani pasoši, ali i pištolj kojim je Vukotić ubijen. Prema nezvaničnim informacijama, policija je od jednog uhapšenog dobila i priznanje, u kom je naveo da su ubistvo naručili Živković i Perunović.

Zvicerov rođak i Belivukov saradnik

Radoje Živković, rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, bio je i jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

„Navodno je sa Belivukom bio i u kumovskim odnosima. Navodno je vodio i Instagram stranice koje su pre hapšenja veličale Belivukove Principe, a posle hapšenja jedne od najmonstruoznijih kriminalnih grupa u regionu oglašavao se kako bi ih branio i pružao im podršku“, otkriva sagovornik Kurira. Prema saznanjima turskih istražitelja, Živković i njegov saradnik Zdravko Perunović doputovali su u Istanbul čim su saznali da je Vukotić u tom gradu.

„Živković je kod sebe imao najmanje tri falsifikovana pasoša, Švajcarske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine“, otkrili su izvori.

FOTO: POLICE TURKEY

Rekao je da su dali 1,5 miliona evra kriminalnoj grupi Binala Dž., koji je u pritvoru u Crnoj Gori. Posle dogovora koji je turski bos sklopio sa „kavčanima“, Furkan I. je sa svojom devojkom i još jednim uhapšenim doputovao u Istanbul. Angažovali su kriminalnu grupu šefa turskog podzemlja Bariše B., koja je potom ubila Vukotića u Istanbulu – otkrivena je kompletna šema i dogovor koji su „kavčani“ postigli sa turskim podzemljem.

Bariša B., čije su ubice likvidirale Vukotića, kako prenose, šef je turskog podzemlja i prošlog meseca je uhapšen u Italiji po poternici Turske, koja ga dovodi u vezu sa 19 ubistava i pokušaja ubistava tokom 2019. i 2020. godine.

BONUS VIDEO: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. godine

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar