Foto:shutterstock; privatna arhiva; MUP Srbije; Filip Krainčanić/Nova.rs

Likvidacija Ranka Radoševića (54), poznatijeg po nadimku Ranko Eskobar, koji je ubijen protekle nedelje u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, podsetila je na model po kojem su ubijeni vlasnik kafića Luka Žižić (38) u novobeogradskom Bloku 44 kao i na ubistvo "Pink pantera” Aleksandra Šarca (35) u podzemnoj garaži TC „Ušće“ 17. oktobra 2020. godine.

Radošević je odranije bio poznat policiji, a navodno je bio pripadnik kriminalne grupe iz Nikšića, koja se bavila trgovinom narkotika.

„Takođe, i ubijeni Žižić je imao kriminalni dosije. Za Šarca, pripadnika bande „Pink Panter“, se u javnosti prvi put čulo nakon pljačke juvelirnice u Milanu iz koje je odnet nakit vredan više od milion evra, nakon čega je još dva puta pokušana likvidacija na njega“, navodi izvor našeg portala.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na obojicu Crnogoraca, i Žižića i Radoševića, ispaljena je kiša metaka, ali su kobna bila po dva, od čega je poslednji bio „za overu“. Sa druge strane, Kraljevčanin Lazar Ilić (23) ispalio je više hitaca u glavu Šarcu pred očima oca koji je u naručju držao dete.

„Žižić i Radošević su se, takođe, u trenucima ubistva nalazili na javnim mestima, u kafićima okruženi ljudima, što njihove egzekutore nije sprečilo da ispune zadati cilj i liše ih života“, navodi izvor portala Nova.rs.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ipak, jedna okolnosti je posebno intrigantna.

Zbog ubistva Luke Žižića uhapšen je Stefan Milašinović (23) iz Kraljeva, a interesantno je i da je napadač na Šarca bio rodom iz Kraljeva.

Upravo zbog toga u više navrata spekulisalo se o tome da je Kraljevo postalo regrutni centar za plaćene ubice.

Interesantno je i da su zbog likvidacije Nikšićanina Ranka Radoševića u četvrtak, uhapšene dve osobe – Luka V. (27) i Stefan Z. (25).

Osumnjičeni Luka je takođe iz Kraljeva.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, napadače na Radoševića usnimila je nadzorna kamera na mestu zločina, a nosili  su kapuljače i hirurške maske.

Ubistvo u novobeogradskom kafiću „Ritual“

Ubistvo Luke Žižića, dogodilo se 28. aprila oko 19 sati, u poznatom novobeogradskom kafiću „Ritual“, kada je napadač prerušen u radnika upucao Luku Žižića, koji je na licu mesta podlegao teškim ranama. Osumnjičeni, Stefan Milašinović, uhapšen je nakon nepunih nedelju dana u Kraljevu, a nakon ranjavanja vlasnika kafića „Ritual“ navodno je pobegao na električnom trotinetu.

Luka Žižić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Celu likvidaciju usnimile su nadzorne kamere na kojima se vidi kako osumnjičeni, u radnom kombinezonu, sa kačketom i maskom, upada u kafić. Najpre odlazi do toaleta, a potom u povratku prilazi Žižiću, vadi pištolj i ispaljuje smrtonosne hice.

Znao je da će mu istražni organi teško ući u trag ukoliko se pretvara da je radnik – pogotovo što se u neposrednoj blizini kafića obavljaju radovi, te je slutio da će mu radni kombinezon obezbediti „kartu za beg“.

Ipak, ubicu su u toj nameri sprečili prijatelji ubijenog Žižića. Mladići su nakon likvidacije uhvatili i počeli fizički da se obračunavaju sa ubicom. Ipak, on je uspeo da pobegne, ali je ostavio obilje tragova na osnovu kojih je i priveden.

Šarac znao da je „na meti“

Ubisto Aleksandra Šarca (35) u podzemnoj garaži TC „Ušće“ 17. oktobra 2020. Egzekutor je identifikovan na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, a u pitanju je takođe Kraljevčanin Lazar Ilić koji je u rodnom gradu poznat po nekim sitnim krivičnim delima. Ilić je, slučano ili ne, oružje kojim je likvidirao Šarca ispustio ispred tržnog centra gde ga je policija i pronašla.

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

Šarac je znao da je na meti napadača našta ukazuje činjenica da je uvek nosio pancir i da je izbegavao da se sa prijateljima viđa na skrovitim mestima. Vozio se u blindiranom „mercedesu“, tačnije imao je šofera.

Sve to ukazuje da je strahovao za život, a sa prijateljima se viđao u kafićima unutar tržnih centara gde ima dosta ljudi i koji su „pokriveni“ su video-nadzorom, smatrajući da je tu najbezbedniji, međutim ni to nije sprečilo njegovu likvidaciju.

Eskobar dovođen u vezu sa Maretom Mesarom, ubica ga upucao, pa „overio“

Ranko Radošević, iliti Ranko Eskobar, ubijen je proteklog četvrtka oko 11 časova u kafiću na pumpi u Rušnju. Napadač mu je prišao i pucao u njega, nakon čega je Radošević pao, a napadač se potom još približio i overio ga pucnjem u glavu.

Foto: Privatna arhiva

Ranko Eskobar je označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe i kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira – Bobana Baćovića. Odranije poznatog istražnim organima, a vlasnik je skupocenog voznog parka blindiranih vozila. Ranije se pominjao u kontekstu vlasnika jednog takvog automobila, koji je pronađen u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka.

Za Radoševića je prvi put šira javnost čula 2006. godine kada je sa kontroverznim biznismenom Goranom Mijatovićem Mitom uhapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu.

Pročitajte još:

Nekoliko godina kasnije, Radošević je ponovo dospeo u žižu javnosti. Naime, beogradska policija je 2014. u akciji „Grom” pretresla njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen i jedan od braće Baćović.

Pretpostavke su da su napadači znali njegovo kretanje, odnosno da su ga duže vreme pratili. Znali su tačno kada će biti u kafiću, a trenutno je u toku potraga za dvojicom mladića.

BONUS VIDEO: Uviđaj na pumpi u Rušnju posle ubistva Ranka Eskobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar