Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; shutterstock

Ubistvom Ranka Radoševića (55) na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj, čiji su maskirani egzekutori ispalili više hitaca u njega dok je sedeo u kafiću u sklopu benzinske stanice, nesumnjivo je potvrđeno da su se mafijaške likvidacije "vratile" u Beograd, ako su iz njega ikada i odlazile. Način na koji je izvršeno ubistvo, a kasnije i bekstvo egzekutora, nesumnjivo ukazuje na to da je reč o plaćenom ubistvu.

Crnogorac Ranko Radošević zvani Eskobar, inače iz Nikšića, ubijen je u četvrtak prepodne dok je sedeo u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju. Napadači sa hirurškim maskama, njih dvojica, ušli su u lokal i jedan je otvorio vatru prema Radoševiću, ispalivši u njega nekoliko hitaca. Nakon što je Radošević pao, egzekutor je prišao i „overio“ ga još jednim metkom.

„Stalan sam gost ovde, ušao sam i seo za sto, i video prijatelja koji je bio okrenut ka vratima kafića da se bacio na pod. Onda sam ja zalegao iza fotelje, nisam znao koga napadaju, da se zaštitim od metaka. Posle sam samo video siluete kako odlaze“, rekao je jedan od očevidaca.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Zapaljen automobil, hirurške maske i praćenje mete

Ubrzo nakon pucnjave, u Ulici 11. krajiških divizija u Rakovici, pronađeno je zapaljeno vozilo marke „golf 4“, a požar na automobilu su prijavili građani. Po dolasku na lice mesta utvrđeno je da se radi o ukradenom vozilu, za kojim se tragalo. Utvđeno je da je izgorela čitava unutrašnjost, ali da srećom nije bilo povređenih. Za to vreme, maskirani napadači su već utekli. Iako je raspisana akcija „Vihor“ u Beogradu, što znači da su svi izlazi iz grada blokirani, a svako vozilo detaljno pretresano, osumnjičeni nisu privedeni.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Po svemu sudeći, maskirani napadači su pratili i osmatrali Radoševića, imajući u vidu da su znali da redovno dolazi na pomenutu pumpu da pije kafu. Znali su, po svemu sudeći i kada će sedeti sam i biti „najpristupačniji“ za izvršenje likvidacije. Egzekutori su za lokaciju odabrali benzinsku pumpu iako je opšte poznato da je reč o objektima pod jakim sistemima video-nadzora i obezbeđenja. Međutim, to ubicama nije smetalo. Od objektiva sigurnosnih kamera „sakrili“ su se hirurškim maskama koja su imali na licu.

Da je reč o naručenom ubistvu, koje po svemu sudeći nosi potpis veštih plaćenika, može se zaključiti i na osnovu toga što su imali ukradeno vozilo spremno za bekstvo, kao i detaljno pripremljenu rutu bekstva. Imajući u vidu da su „golf 4“ najverovatnije polili benzinom i zapalili, a potom najverovatnije nekim drugim pobegli, ukazuje i na to da je za ubistvo pripremljena veća količina novca.

Ranka pominjali posle hapšenja Velje Nevolje, bio član nikšićke grupe

Inače, Radošević je odranije poznat policiji, a u Crnoj Gori ga znaju po nadimku Ranko Eskobar. Navodno je blizak Radomiru Bobanu Baćović, Nikšićaninu koji slovi za vođu organizovane grupe iz tog crnogorskog klana. Prvi put je za njega šira javnost čula 2006. godine kada je sa tadašnjim vođom „bežanijskog klana“ Goranom Mijatovićem Mitom hapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu.

Foto: Privatna arhiva

Nekoliko godina kasnije, Radošević je ponovo dospeo u žižu javnosti. Naime, beogradska policija je 2014. u akciji „Grom” pretresla njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen i jedan od braće Baćović.

Njegovo ime pominjano je i nakon hapšenja Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njihove kriminalne grupe. Naime, u Miljkovićevoj garaži pronađen je blindirani automobil koji se vodio na sada ubijenog Radoševića, a takođe i saobraćajna dozvola na njegovo ime. Tada je otkriveno i da je Radošević jedna od osoba zadužena za obezbeđivanje, odnosno trgovinu blindiranim automobilima, koje mahom kupuju kriminalci zbog ugrožene bezbednosti.

Bonus video: Uviđaj na pumpi nakon ubistva Nikšićanina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare