Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ranko R. (55) ubijen je jutros oko 11.00 časova na benzinskoj pumpi u Beogradu, a prema prvim i nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, reč je o muškarcu odranije poznatom policiji koji se, pored ostalog, bavio prodajom blindiranih automobila. Njegovo ime spominjalo se u javnosti, u kontekstu vlasnika jednog takvog automobila, koji je pronađen u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka. Ranko R. je u javnosti poznat još i kao "Ranko Eskobar", a poreklom je iz Crne Gore.

Pucnjava na benzinskoj pumpi u Rušnju dogodila se jutros oko 11.00 sati u kafiću benzinske stanice, a prema prvim informacijama, ubijen je Ranko R. (55). Veliki broj pripadnika policije je trenutno na Čukarici, odnosno na putu za Rušanj gde se dogodilo ubistvo.

Veliki broj policijskih vozila je na terenu i pripadnika Interventne policije.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Policija na Petlovom brdu zaustavlja vozila u potrazi za napadačima. Policajci su naoružani dugim cevima.

Proglašena je policijska akcija „Vihor“, što znači da policija kontroliše sve izlaze iz Beograda.

Napad se dogodio u kafiću benzinske pumpe u Rušnju.

„Dve nepoznate osobe su upale u pumpu, to jest u kafić, i jedan od njih je ispalio više hitaca u pravcu muškarca koji je povređen“, rekao je ranije naš sagovornik.

Ko je Ranko Eskobar?

Kako su mediji ranije pisali, Ranko Eskobar je u podzemlju postrao prepoznatljiv po trgovini blindiranim automobilima. Upravo jedno takvo vozilo pronađeno je u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, kojima se sudi za sedam likvidacija i druga teška krivična dela. Ime Ranka Eskobara pojavilo se na jednom vlasničkom listu „blinde“. Prema nezvaničnim saznanjima protala Nova, Ranko R. je iz Nikšića i odranije je poznat policiji.

Ranije se pisalo i da je Ranko R. povezivan sa članom bežanijskog kriminalnog klana, Goranom Mijatovićem, koji je ubijen u Beogradu. Prema istim informacijama, Ranko R. se bavio i trgovinom narkoticima, tačnije kokainom i „skankom“.

Bonus video: Uviđaj posle ubistva na pumpi u Leskovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare