Foto: Uprava policije Crne Gore

Dva pištolja sa okrvirima, automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem, municija, ali i silikonske maske - pronađeni su prilikom hapšenja Jermena i Albanca u Budvi za koje se veruje da su pripremali likvidaciju jednog Budvanina. Sumnja se da je u istoj grupi bio i Grk P. V. za kojim se još traga, a takođe i to da je meta napada bila osoba bliska Luki Bojoviću i "škaljarskom klanu".

Vijesti” su od nekoliko izvora iz bezbednosnih službi dobili podatke da policija veruje da je meta grupe plaćenih ubica najverovatnije bio Budvanin, koji je i ranije nekoliko puta bio na spisku za mafijaške likvidacije. Ove informacije policija je posedovala još pre petnaestak dana, zbog čega su bile pojačane policijske kontrole koje su na kraju dovele do hapšenja osumnjičenog Jermena.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Sumnjiv automobil na zemljanom putu

Policija je najpre primetila sumnjivi automobil „polo“ na zemljanom putu kod Slovenske plaže. Videvši policiju, tri osobe koje su bile u automobilu su se dale u beg, a policija je uspela da uhvati i savlada jednog od njih. Potom je blokiran ceo grad, a onda je tokom dana priveden i P. X, za kog se veruje da je bio u automobilu.

“U vozilu su pronađena dva pištolja marke ‘glock’ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj ‘škorpion’ sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske, kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje. Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M. A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Meta bliska Luki Bojoviću?

Foto:EPA/VICTOR LERENA

Policija je razgovarala sa bezbednosno interesantnim osobama iz Crne Gore u pokušaju da sazna da li im je prećeno i da li poznaju privedene, ali niko od njih nije mogao da kaže koga je ova internacionalna grupa nišanila.

„Vijesti“ su objavile da je osoba koja je verovatno bila meta, ali i njegovi prijatelji, koji su pozivani na informativni razgovor, godinama se povezuju sa klanom Beograđanina Luke Bojovića i škaljarskim klanom u Crnoj Gori. Taj Budvanin još u leto 2018. godine navodno je bio meta napada sa visokopozicioniranim pripadnikom klana iz Bara, ali su policija i SDT osujetili mafijaški plan.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Ranka Eskobara