Ruskinje Elena i Tanja L. nastradale su u eksploziji koja se protekle noći dogodila u Martincima, nedaleko od Sremske Mitrovice. Unutrašnjost kuće u kojoj su živele izgorela je u potpunosti, dok su okolne kuće pretrpele štetu. Prve komšije odmah su pritekle u pomoć nesrećnim ženama, ali je vatra bila prejaka i nije im bilo spasa.

U pitanju su dve državljanke Rusije koje već duži niz godina žive u Srbiji. Eksplozija se dogodila nekoliko trenutaka pre tri sata ujutru, a prve komšije pozvale su vatrogasce, koji su brzo ugasili vatru. Nažalost, njima dvema nije bilo spasa.

Od siline eksplozije ceo zid kuće je odvaljen, dok je vatra progutala unutrašnjost kuće. U dvorištu nesrećnih žena mogu se videti tragove nesreće koju su izazvale dve plinske. Okolne kuće samo pukom srećom nije zahvatila vatra, ali su pretrpele štetu.

Foto: Nova.rs

Kako su nam prve komšije ranije ispričale, dve eksplozije, jedna za drugom, probudile su ceo komšiluk u jutarnjim satima.

“Negde oko 10 do 3, desila se prva eksplozija, a odmah za njom i druga. Istrčao sam iz kuće, video sam da vatru koja kulja iz njihove kuće. Plamen je bio metar iznad kuće. Odmah sam pozvao vatrogasce, oni su vrlo brzo došli”, objasnio nam je Miroslav Lončarević.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako nam je naveo, njegova porodica se nalazi u stanju šoka od protekle večeri.

“Sve nas je trgla ta eksplozija. Živim tu sa suprugom i ćerkom. Ćerka nije mogla na posao da ide, celu noć je preplakala. Bojali smo se da se vatra ne proširi. Nakon što sam pozvao vatrogasce, razvukao sam crevo i gasio sam vatru da se ne proširi i na moju kuću. Vatrogasci su ugasili vatru brzo, ali za njih dve nije bilo spasa”, objasnio nam je.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako su nam komšije još ispričale, dve žene nedavno su kupile dodatnu plinsku bocu, za koju se pretpostavlja da je izazvala havariju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare