Foto: Jovan Mladenović/Nova.rs, Filip Krainčanić/Nova.rs, Stefan Tomasevic/ATAImages

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem svedoka, Verice Predić, koja je jedini očevidac zločina koji su počinili pripadnici ozloglašene grupe. Ona je uhvatila kasapine dok pale telo Gorana Mihajlovića, iako u tom trenutku nije znala o čemu se radi.

Ona je najpre istakla da ostaje pri svemu što je rekla ranije pred Tužilaštvom za organizovani kriminal. Odgovarajući na pitanja sudije, svedokinja je rekla da od 2012. godine živi u Surduku.

„Od 2012. živim u Surduku. Ja datume i godine zaista ne pamtim, ali znam da smo imali dva velika požara tamo i uvek reagujem na vatru. Duvao je vetar, prišla sam dvorištu rekla im da paze, oni su rekli da čiste“, rekla je ona i dodala:

Pročitajte još:

„Momci su palili kontrolisanu vatru, odmah sam otišla. Između tog i mog placa ima još jedan između. Tu je bila neka stazica, na samom tom prolazu kada bih išla dalje kod komšije s kojim sam se inače družila, bila je zapaljena vatra. Ne sećam se da li je bila u buretu ili čemu. Osetile su se grančice, ništa drugo. Razgovarala sam sa jednim momkom, bili su vrlo ljubazni, raspoloženi, čisti momci. Spremili su čak i neku vodu za svaki slučaj. Htela sam čak da im tražim vizit kartu da i meni srede dvorište“.

Foto: Aleksa Momčilović/Nova.rs

Sudija je upitala kakav je bio taj momak, na šta je svedokinja odgovorila da je bio u radničkom odelu, visok. Istakla je i da misli da su bile još dve osobe prisutne, kao i da je videla da je u dvorištu bio neki pikap ili kamiončić. Nisam obraćala pažnju. Mislim da je bio taj jako ljubazan momak i još dve osobe.

Sudija je postavila pitanja i o razgovoru s pomenutim momkom o kome priče, odnosno upitala je svedokinju šta su za to vreme radili ostali.

„Bili su dalje. Razgovor je trajao desetak minuta, rekao mi je da su novi vlasnici kupili, da hoće sve da srede, da bude retro“, rekla je ona.

Govoreći o tome kakva je bila vatra, Predićeva je istakla da je to bila „vatrica, kao kada se zapali lišće“.

Surduk Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Svedokinji je potom pitanja postavljao advokat Ivan Ninić, koji zastupa porodicu ubijenog Gorana Mihajlovića. Upravo telo Mihajlovića su okrivljeni spalili na lomači u pomenutoj vikendici. On je upitao svedoka da li bi mogla da prepozna osobu sa kojom je razgovarala.

„Mislim da ne bih mogla, ali ne mogu da budem sigurna“, rekla je ona, dok je na pitanje o tome da li se plaši za svoju bezbednost rekla da „nije razmišljala o tome“.

Nakon toga, svedokinji je pitanja postavljao jedan od vođa, Marko Miljković. On joj je postavljao pitanja o tome gde je tačno bila vatra.

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

“Znači, mogli ste da vidite šta je gorelo?”, upitao je Miljković, na šta je ona rekla da je videla da su grančice u pitanju.

Podsetimo, Verica Predić je saslušana i ranije, nakon hapšenja kriminalne grupe u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Ona je policajcima ispričala da je kobnog dana osetila da se njenim komšilukom širi miris paljevine, što je zaintrigiralo da izađe i vidi o čemu se radi, posebno jer se radi o vikend naselju u koje vlasnici kuća dolaze povremeno, a tek mali broj njih u njima boravi tokom čitave godine.

Pročitajte još:

U blizini je videla kako su se u dvorištu okupili nepoznati mladići koji su zapalili vatru. Tog dana duvao je vetar, pa se zabrinula da bi se plamen mogao raširiti. Zbog toga je odlučila da ih opomene.

„Pazite vi to, je l znate vi šta je vetar“, opomenula ih je žena aludirajući na jak vetar koji je duvao i visok plamen.

Oni su joj objasnili da su angažovani da sređuju dvorište, rekli joj da je kuća prodata i da novi vlasnik želi da mu prostor oko kuće bude „kao dnevna soba“.

Podsetimo, prema navodim optužnice, u kući u Surduku ubijen je Goran Mihajlović, prva žrtva klana. On je otet i ubijen aprila 2019. godine u Beogradu, a za njegovu likvidaciju optuženi su Veljko Belivuk, Marko Miljković, Vlado Draganić, Miloš Budimir i Nikola Spasojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar