Foto: Foto:E-Stock/Miloš RafailovićStefan Tomasevic/ATAImages; TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, svedočenjem Aleksandre Živković, supruga Radoja Živkovića, pripadnika kavačkog klana. Ona je vlasnica kuće u Surduku u kojoj je ubijen i spaljen Goran Mihajlović, žrtva klana koji se tereti za sedam likvidacija.

Živkovićeva je na samom početku izjavila da joj je baba poklonila kuću u Surduku. Reč je o kući u kojoj je na lomači spaljen Mihajlović.

„Nasledila sam je 2018. godine. Kuća se nalazi u Surduku, malo van glavnog puta. Prolazi se kad se ide za Pazovu, kuća se nalazi sa desne strane. Ima jedna veća i jedna manja kuća. Ta manja nije zaključana, ona stoji tako od kako sam ja bila dete. Nema ni vrata, stara je kuća. Koristili smo je za stvari za selo, tu smo držali kazan za rakiju, automobili za moju decu su bili tu“, rekla je ona.

Foto: Aleksa Momčilović/Nova.rs

Prema njenim rečima, ključeve od kuće imali su ona, njen deda, bivši muž, čovek koji sređuje plac i brat od strica koji nikada nije dolazio. Ona je, odgovarajući na pitanja sudije rekla da se njen suprug zove Radoje Živković.

Sudija ju je pitala i da li poznaje nekog od okrivljenih.

„Ove nazad? Ni ne vidim iskreno“, odgovorila je, te je na pitanje da li poznaje Belivuka ili Miljkovića Živkovićeva rekla da ih zna „samo sa televizije“.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Njoj je potom pitanja postavljao advokat Ivan Ninić, koji zastupa porodicu ubijenog Mihajlovića. On joj je postavio pitanja o braku sa Živkovićem, inače pripadnikom kavačkog klana i rođakom Radoja Zvicera.

„Rastali smo se 2015. godine. Ja sam podnela zahtev u decembru. U vikendicu nisam mogla da idem često jer sam bila trudna i deca su bila mala. Išla sam povremeno. Nisam znala njegov krug prijatelja. Na vikendicu su dolazili prijatelji, deda je pekao rakiju, pa su dolazili. Radojevi prijatelji u tom periodu nisu dolazili. Radoje i ja smo se rastali 2015. i nije se javio enko vreme. Nakon toga se javljao povremeno i čuo se sa decom“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Istakla je da je ona pokušavala da se razvede, a da je uspela tek sada, kada je on uhapšen.

„Pre toga nije bilo načina da mu bude uručen poziv za razvod. Početkom 2019. naši bračni odnosi ne postoje, deca ga godinama nisu videla“, ispričala je svedokinja.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Nakon njenog svedočenja, primedbe su najpre iznosili advokati, ali i okrivljene vođe, Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Miljković je imao primedbu na sudiju, kao i na iskaz Sanje Mihajlović, majke ubijenog Gorana.

„Ne stoji ono što je Goranova majka rekla, da je on pošten, prepošten. Ostalo mi je upečatljivo ono što je rekla: „Da je skot, on bi bio živ“. Ja ne znam da li je skot, ali znam da je živ. (svedok Aleksandar) Nuždić koji je stalno sa Mihajlovićem ne zna od koga je kupljena mašina za tabletiranje, ali zna majka Gorana Mihajlovića, koja nije bila s njim u kontaktu. Šta će nama mašina koja ne radi i koja može da se kupi preo ali ekspresa?

Miljković je za svedoka Aleksandra Nuždića je rekao da je „lice koje ne zna ni šta radi, zašto radi i da za patike prodaje drogu i rizikuje robiju“.

Za reč se javio i Veljko Belivuk. Njega je sudija potom prekinula rekavši da su „ove primedbe suvišne“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar