Foto: Shutterstock

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su Aleksandar M. i Jovana Š. zbog sumnje da su od septembra do 7. novembra 2022. godine dovođenjem u zabludu, a potom i pretnjom vrbovali 26-godišnju oštećenu za prostituciju i seksualnu eksploataciju.

Na teret im se stavalju krivična trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina zatvora i Posredovanje u prostituciji za koje predjivane kazna šeest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Sumnja se da su oni namamili oštećenu da se odaje prostituciji putem oglasa objavljenog na internet sajtu.

Kako saznaje Telegraf, preneli su joj da posao podrazumeva pružanje seksualnih usluga i saopštili cene po kojima će usluge naplaćivati, a onda su na internet stranici Hallo oglasa reklamirali prostituciju.

Pročitajte još:

Oštećena nije imala pravo izbora klijenata, nije mogla odbiti agresivnog klijenta, pod pretnjom da će novac od odbijenog klijenta morati sama da nadoknadi.

Kada je htela da prestane da se bavi prostitucijom Aleksandar M. joj je tražio “otkazni rok” od 15 dana, ucenjujući je pozivima i SMS porukama, upućujući joj pretnje u vezi sa njenom porodicom.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog prostitucije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar