Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Facebook

Lazar Terentić (20), iz Slovenije uhapšen je zbog sumnje da je zadavio devojku Emiliju M. (27), inače državljanku Srbije, a njeno telo pronađeno je dva dana nakon zločina. Lazar je Emiliju pre ubistva monstruozno pretukao, a tragovi krvi bili su vidljivi po celom stanu.

Lazar je rođen u Kosovskoj Mitrovici, a slovenačkoj policiji je poznat kao višegodišnji izvršilac krivičnih dela. Sumnja se da je on 25. maja, u garsonjeri, na drugom spratu stambene zgrade u ulici Partizanska cesta u Mariboru, ubio Emiliju M. tako što ju je tokom svađe prvo tukao, a zatim je rukama uhvatio za vrat i počeo da je davi sve dok nije izdahnula.

„Prema rezultatima obdukcije smrt je nastupila kao posledica gušenja. Osumnjičeni Lazar Terentić i njegova partnerka, sada pokojna, Emilija M. su se kobne večeri u iznajmljenom stanu u kome inače živi osumnjičeni Terentić, oko 23 sata potukli. Tokom svađe, osumnjičeni Terentić je tukao Emiliju po licu, a nakon toga je uhvatio rukama za vrat i zadavio je“, navodi izvor našeg portala.

Foto:Slovenske Novice

Svađu osumnjičenog i ubijene devojke su čule komšije iz stana pored, kojima je inače Terenić kucao na vrata.

„Čuli su njihovu svađu i vriske ubijene devojke: „Pusti me“. Oni su videli napadača kako je posle 23 časa na kratko izašao iz stana i vratio se posle oko 15 minuta. Komšije su obavestile vlasnika stana u kome se dogodio zločin i rekli mu da im je njegov stanar lupao na vrata i da se čuje buka. Zbog opisanog, stanodavac je zvao nekoliko puta telefonom Terentića, ali mu nije odgovarao na pozive. Kasnije je osumnjičen poslao poruku da je u Univerzitetskom kliničkom centru Maribor i da ga kasnije pozove. Između ostalog, stanodavac je rekao da je Terentića prihvatio kao podstanara kada mu je prilikom razgledanja stana rekao da ga roditelji izbacili iz stana i da će u stanu živeti sam“, kaže izvor našeg portala.

Kobne noći oko 23.30, Terentić je pozvao svoju majku B. R., i rekao joj da je Emilija došla kod njega i napala ga, da su se tukli, da ga je udarila i da je i on njoj uzvratio.

„Zamolio ju je da dođe kod njega, ali kako ona nije mogla jer joj je mlađi sin imao temperaturu, savetovala mu je da sredi stvar i da spava. Sutradan, 26. maja 2023. godine, u jutarnjim satima, majka je pozvala osumnjičenog Terentića, da bi proverila kako je okončana rasprava i kako je rešio svađu sa devojkom. Sin joj je rekao da je sve u redu, da Emilija leži pored njega i da će pozvati njenu majku i sestru da dođu po nju“, navodi se dalje u prijavi.

Takođe, u krivičnoj prijavi piše i da je Terentić toga dana oko 8 sati ujutru otišao do susednog stana i da je kucao komšijama na vrata.

„Nekoliko puta je snažno zakucao na vrata, ali komšinica iz straha, kako je bila sama kod kuće sa bebom, nije otvarala. Terentić se vratio u stan, a zatim oko 12 časova ponovo izašao iz stana i otišao da potraži lekarsku pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Maribor (UKC Maribor). Prilikom lekarskog pregleda osumnjičeni Terentiću su konstatovane višestruke povrede, a uzrok istih opravdao je da se potukao sa partnerkom, udarivši o ivicu kreveta“, navodi izvor našeg portala.

Foto:Slovenske Novice

Dana 27. maja 2023. godine oko 11 časova, majka preminule Emilije, V. T., pozvala je telefonom ćerku, ali se ona nije javljala.

„Kasnije je pozvala osumnjičenog Terentića, koji se takođe nije javio. Istog dana, u 13.39 časova, primila je povratni poziv od osumnjičenog Terentića, koji joj je u razgovoru rekao da je njena ćerka spavala, da je bila u komi, ali i da je krvava jer su svađali. Uplašena majka je odmah pozvala Emilijinu sestru i njenog dečka i zamolili da odu do njih. Momak Emilijine sestre je pozvao Lazara kome je on ponovio isto što i Emajci ubijene devojke, pa su se oni uputili ka stanu“, ističe naš sagovornik i navodi da je sestra ubijene devojke u međuvremenu obavestila Regionalni informativni centar.

#related-news_0

Dispečer im je rekao da se ne približavaju adresi ako je osumnjičeni još uvek u okolini i na slobodi, ali su i obavestili Hitnu pomoć.

„Kada su stigli na mesto ubistva, osumnjičeni Terentić im je rekao da je Hitna pomoć već tu. Tada su saznali i da se dogodilo ubistvo dva dana ranije“, navodi izvor.

Kako je utvrđeno tokom istrage, monstrum je pretukao i zadavio devojku. Njemu su odmah stavljene lisice na ruke.

„Po stanu su bili tragovi krvi, po zidu, krevetu, jastucima.. Prizor je bio stravičan“, kaže sagovornik.

Foto:Slovenske Novice

Osumnjičeni i ubijena Srpkinja upoznali su se početkom 2023. godine. Njegova majka ispričala je istražiteljima da je njen sin imao problem sa narkoticima, ali i nasiljem.

Svoju majku je 2021. napao i povredio, nakon čega mu je izrečena zabrana prilaska.

VIDEO: Soliter Ipsilon – crna tačka Kragujevca, zgrada sa najviše samoubistava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar