Foto: Vesna Lalić/Nova.rs; Privatna arhiva

Vest da je otkazao sistem za hlađenje u pojedinim delovima GAK "Narodni front" i to po ekstremno visokim temperaturama izazvala je ogromnu pažnju i zabrinutost javnosti, a problem je po hitnom postupku Vlade rešen - nabavljeni su novi multi-split sistemi koji se već instaliraju, piše danas radio-televizija Srbije (RTS).

Direktor GAK „Narodni front“ Željko Miković kaže da bolnica ima komplikovan sistem klimatizacije, i da je do problema došlo u delu sa sistemom za hlađenje starim 18 godina.

„Rešenje problema očekujemo za dva dana, tako su nam obećali majstori koji će danonoćno raditi. Operacione sale, odeljenja intezivne nege sve vreme su bile klimatizovane. Odeljenja na kojima leže trudnice i porodilje hladi sistem koji je star 18 godina, urađene su neophodne popravke i servisi, ali je sa prvim i drugim toplotnim talasom u julu počeo da otjazuje“, objasnio je Miković za RTS.

GAK Narodni font Foto:Privatna arhiva

On je dodao da su serviseri uspevali da održavaju sistem sve dok nije otkazala elektronika.

„I zbog nedostatka rezervnih delova došli smo u situaciju da moramo da menjamo ceo sistem“, naveo je Miković.

Direktor GAK „Narodni front“ kaže da je od početka ekstremnih vrućina u toj ustanovi rođeno 400 beba, što je i iznad proseka za ovo doba godine.

„Bez obzira na smanjeni komfor, porodilje dolaze sa punim poverenjem kod nas. Sve majke i sva deca su potpuno zaštićeni i zbrinuti i niko ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Radimo u punom kapacitetu sve vreme“, istakao je Miković.

Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/

Po njegovim rečima, ova klinika stalno radi na svom razvoju i za gotovo 70 godina postojanja u njoj je rođeno preko 450.000 dece.

„Imamo najsavremeniju opremu i jako kvalitetan medicinski tim. U narednom periodu želimo da razvijamo našu osnovnu delatnost, a to je vođenje trudnoća i porođaji. Regionalo smo prepoznata klinika, na kojoj se takođe radi vantelesna oplodnja i onkološke operacije“, rekao je Miković.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare