Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Poljoprivrednici u Novom Sadu će trećeg dana protesta pojačati blokade kao najavu dalje radikalizacije jer Vlada Srbije i nadležno ministarstvo ćute na njihove zahteve.

U Novom Sadu i dalje traje blokada ulaza u Rafineriju i nema najave da će se traktori pomeriti s kapija, tako da treći dan nema ulaza i izlaza cisterni unutar i iz kruga pogona.

Pojačavanje protesta u Novom Sadu će se odvijati tako što će deo poljoprivrednika s traktorima u 11, 13 i 15 časova u periodu od sat vremena voziti sporo u krug na kružnom toku nedaleko od Rafinerije, kod skretanja za Šangaj, javlja 021.

Ovo je juče već rađeno pola sata i odmah se napravila velika gužva jer ovaj kružni tok spaja Novi Sad sa auto-putem ka Beogradu i Subotici, kao i magistralnim putem ka Zrenjaninu.

Traktori stižu u centar Novog Sada u četvrtak

Kako su još najavili, u četvrtak, 16. novembra je u planu vožnja vožnja traktorima do centra Novog Sada, jer je najavljena sednica Skupštine Vojvodine. Tačno vreme vožnje još nije poznato, ali recimo da je početak sednice skupštine u 10 časova.

U drugim delovima Vojvodine očekuje se nastavak blokada tako da će putevi duže biti zatvarani, biće organizovane i protestne vožnje, i generalno raditi na širenju protesta, a detalji će biti poznati tokom dana.

PROČOITAJTE JOŠ

U proteklim danima blokade su bile kod Čente, Srpske Crnje, Požarevca, Subotice, Aradca, Kikinde, Stare Pazove, Bačkog Petrovca, Bačke Palanke, Čelareva, Tovariševa, Gložana, Pančeva, Bavaništa i drugih mesta.

Poljoprivrednici su pominjali da je u mnogim mestima bilo pokušaja organizovanja, međutim, zbog pretnji i ucena mnogi su odustali.

Organizatori se nadaju da će im se kolege ipak pridružiti i pored pritisaka koje trpe.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare