Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kao i oni čija deca pohađaju ovu školu, okupili su se danas tačno u podne ispred ulaza u Ulici kralja Milutina 10, a traže pravdu za sve žrtve majskih tragedija. Roditelji, kao i drugi građani ostavili su cveće i upalili sveće ispred škole.

Ispred „Ribnikara“ su građani svih uzrasta, od dece do penzionera. Podsećamo, učenik K.K, 3. maja je ušao u školu i pucao, ubivši devetoro dece i školskog čuvara.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Roditelji su istakli da su se okupili kako bi poručili vlasti da traže pravdu za svu decu koja su ubijena u „Ribnikaru“, ali i za mladiće i devojku koji su ubijeni samo dan kasnije u Duboni i Malom Orašju. Takođe, rekli su da traže bezbednost dece u svim školama. Prema njihovim rečima, država od 3. maja nije uradila ništa za bezbednost dece i dalje ne reaguje na apele roditelja.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Oni zahtevaju, kako kažu, jasne i nedvosmislene odluke.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Roditelji ubijene dece, kao i đaka koji idu u „Ribnikar“ do škole dolaze u tišini. U jednoj od centralnih beogradskih ulica, danas je tiho.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećamo, roditelji ubijenih đaka u „Ribnikaru“, kao i majke i očevi ostalih đaka već su se okupljali ispred škole. Prve nedelje šetali su do zgrade Vlade Srbije, na koju su lepili poruke sa natpisom „3. maj i dalje traje“, dok su druge dve srede stajali ispred škole tačno u 8.40, kada se pretpostavlja da je počela masovna pucnjava.

BONUS VIDEO Ima empatije, ali nema memorijalnog centra: Roditelji dece iz „Ribnikara“ od države očekuju pravdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar