Završavamo diskusiju na ovu temu i nećemo se više oglašavati, kaže za Nova.rs prof. dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Niš, koji je nedavno najavio da će podneti tužbu protiv doktora Radeta Panića, predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, s kojim je u sinoćnjoj emisiji „Utisak nedelje“ ušao u žestok verbalni okršaj, na temu eliminisanja liste čekanja na toj klinici. Panić je izneo brojne optužbe na račun dr Milića, a za Nova.rs tvrdi da nijedna nije na ličnoj osnovi, već se on, kako kaže, samo bori za istinu.

Doktor Milić najavio je tužbu protiv doktora Panića, zbog, kako je rekao, “iznošenja neistina” u vezi sa eliminisanjem liste čekanja na toj klinici, u kojoj je osoblje tokom 12 uzastopnih vikenda radilo operacije bez finansijske naknade.

Foto:privatna arhiva

„Dali smo saopštenje za javnost kojim smo, što se tiče nas sa klinike, i mene lično, zatvorili dalju diskusiju na temu eliminisanja listi čekanja, pa tako i raspravu sa doktorom Panićem i svima ostalima koji su se javili da osporavaju i omlaovažavaju naš rad“, kaže za Nova.rs prof. dr Milić.

U pomenutom saopštenju lekari negiraju tvrdnje v. d. direktora UKC Niš dr Zorana Perišića, da ta klinika „nije eliminisala liste čekanja na operacije“. Oni Perišićeve tvrdnje i brojke koje je izneo, nazivaju “brutalnim lažima i neistinama”, kao i “nedostojnim, sramnim i bezobraznim pokušajem urušavanja ugleda ove klinike”.

Podsetimo, u poslednjoj emisiji „Utisak nedelje“, dr Rade Panić, istakao je da lekari u Nišu nisu učinili „nikakvo herojsko delo“, dok je doktor Milić naveo da je „cela ova hajka pokušaj da Niš ostane crna rupa“.

Foto:privatna arhiva

Za Nova.rs dr Panić kaže da između njega i doktora Milića nema ličnih sukoba i da su tvrdnje koje je izneo samo način borbe za istinu.

Pročitajte još:

“Mnogi beže od ovog, a ja sam sve preuzeo na sebe, iako su me prijatelji iz Niša upozorili da ću završiti u bunaru punom hladne vode. Ima tu mnogo primera, koji su problematični, a vuku se godinama – od vanstandardnih usluga do plagijata doktora Milića. Prvi put sam za njega čuo kad je sarađivao s privatnom ustanovom u Kraljevu, a drugi put sad, kada se govorilo o ‚herojskom činu‘. Nas dvojica nemamo nikakve lične sukobe, a moj jedini interes je da se sazna istina. Milić igra na dve stolice. Opozicija ga vidi kao nekoga ko može da pokrene buru na jugu, a njegovi najbliži saradnici su bliski vlastima. Lični sukob imaju dr Milić i dr Perišić, i još neki, da ne nabrajam. Ja samo tragam za istinom”, kaže dr Panić.

Rade Panić Foto: Nova

On naglašava da jedva čeka da dođe na sud, ako ga Milić tuži.

Dragan Milić, Sandra Petrušić i Rade Panić Foto: Nova Foto: Nova

„Rekao je da će me tužiti svi lekari s njegove klinike, da će pozvati svih 120 radnika koji su učestvovali u ovim operacijama, a moj odgovor na to je da je i Palma pozvao 350 žena da podnesu tužbu protiv Marinike Tepić, kad ga je ona optuživala za podvođenje maloletnica. Dakle, zaposleni, oni koji su mu podređeni, ne smeju da protivureče, šta god da je u pitanju. Molim ga da me tuži, jer na sudu će morati da priloži protokole i rasporede i sva dokumenta o obavljenim operacijama. Ako me tuži, obećavam da će završiti iza rešetaka, jer je izvršio razna krivična dela, između ostalog i rizikovanje života pacijenata“, kaže dr Panić.

BONUS VIDEO: Dr Dragan Milić: Sistem popravljamo, zato što je naš sistem bolestan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare