Foto: Zoran Lončarević

Zaposleni u Preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica” najavili su za sutra, 9. decembar, jednočasovni štrajk upozorenja, ukoliko ne dođe do sastanka sa ministarkom enegretike i rudarstva Dubravkom Đedović.

Zaposleni u Preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja “Resavica” najavili su za sutra, 9. decembar, jednočasovni štrajk upozorenja, ukoliko ne dođe do sastanka sa ministarkom enegretike i rudarstva Dubravkom Đedović Negre.

PROČITAJTE JOŠ

Kako prenosi portal Infocentrala, sindikat “Resavice” je izdao saopštenje u kome najvaljuje štrajkove upozorenja, a zatim i potpunu obustavu rada.

U saopštenju stoji da se sindikat obratio dopisom ministarki i zatražio hitan sastanak na kome bi se razgovaralo o zaradama rudara i budućnosti PEU “Resavica”.

„Kako nas niste udostojili odgovora, čime nastavljate politiku prethodne ministarke, prinuđeni smo da donesemo sledeću odluku – ukoliko do sastanka ne dođe do 9. decembra, organizovaćemo štrajkove upozorenja, a nakon toga i celodnevne obustave rada“, navodi se u saopštenju.

Da podsetrimo, bivša ministarka rudarstva Zorana Mihajlović je sa sindikatom PEU “Resavica” i v. d. Direktorom Sašom Spasićem razgovarala u maju o bezbednosti i zdravlju na radu, situaciju u proizvodnji, kao i budućim koracima za konsolidaciju rudnika.

Ona je tada istakla da je Ministarstvo otvoreno za svaki razgovor i rešavanje problema u ovom rudniku, prenosi Danas.

Međutim, prema navodima iz sindikata na konsolidaciji rudnika se gotovo ništa nije uradilo.

BONUS VIDEO Niko nije kriv za tragediju u rudniku „Soko“ – porodice rudara ogorčene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar