Zorana Mihajlović sastanak rudnik Resavica
Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je neophodno da se potpuno sprovedu sve procedure pre nego što se ponovo krene sa izvođenjem radova u rudniku "Soko" posle pogibije osam rudara i naglasila da će odluke o konsolidaciji rudnika donositi zajedno, država, poslovodstvo i sindikat.

Mihajlović je razgovarala sa sindikatima Preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ i v.d. direktorom Sašom Spasićem o bezbednosti i zdravlju na radu, situaciji u proizvodnji, kao i budućim koracima za konsolidaciju rudnika, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ona je rekla da je podrška države bila ključna da bi se omogućilo da Resavica funkcioniše, kao i da je Ministarstvo otvoreno za svaki razgovor i zajedničko rešavanje problema.

„Sve odluke u vezi sa konsolidacijom i modernizacijom rudnika ćemo donositi zajedno, država, poslovodstvo i sindikati. Spremni smo da podržimo sva rešenja koja su održiva i koja će rezultirati boljim uslovima za život ljudi u opštinama u kojima se nalaze rudnici u sastavu Resavice”, rekla je Mihajlović.

Spasić je istakao da je bezbednost rudara na prvom mestu i izvestio Mihajlović o trenutnoj situaciji u proizvodnji, rešavanju problema u poslovanju i potencijalima ovog preduzeća.

Predstavnici sindikata izneli su svoje stavove u vezi sa situacijom u preduzeću i očekivanjima zaposlenih u vezi sa budućim koracima u konsolidaciji JP PEU Resavica, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Rudari: Niko nije odgovoran tragediju rudnika „Soko“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar