Budući kompleks zgrada u Bloku 63 Izvor: Urbanistički plan

Investitor Slađan Vrejić, koji planira gradnju luksuznog kompleksa u novobeogradskom Bloku 63, reagovao je na pisanje portala Nova.rs o gradnji u ovom delu prestonice. Njegovo reagovanje prenosimo u celosti.

„U Bloku 63 je u planu izgradnja stambeno poslovnog objekta spratnosti 3Po+P+8+Ps (3 podzemne etaže, prizemlje sa galerijom i 9 spratova gde je poslednja etaža povučena). Predviđena kvadratura objekta je oko 4.340m2 poslovnog prostora i 14.470m2 stambenog prostora. Što se zelenih površina tiče, planom je zadat procenat zelenih površina u direktnom kontaktu sa tlom (bez podzemnih delova objekta) od 15%, što je i ispoštovano – projektovano je 807m2 ili 15.43% zelenih površina. Dodatno je prediviđeno još 231m2 zelenih površina iznad podzemnih delova objekta tako da je ukupna površina zelenila na parceli 1020m2.

PROČITAJTE JOŠ

Kako kaže, za objekat su dobijeni lokacijski uslovi na osnovu potvrđenog urbanističkog projekta i trenutno je projekat u fazi pribavljanja građevinske dozvole. Lokacijski uslovi su izdati od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture broj ROP-MSGI-40006-LOC-1/2023 od 30.01.2024. godine. Urbanistički projekat je potvrđen na 27. sednici Komisije za planove Skupštine grada Beograda održanoj 31.08.2023. godine.

U postupku potvrđivanja urbanističkog projekta, nakon javnog uvida, prispele su primedbe građana i udruženja. Ove primedbe su prihvaćene i projekat je korigovan tako da je smanjena spratnost objekta (spratnost je smanjena sa 10 na 9 spratova), ukinuta je pristupna saobraćajnica na parceli 6862 KO Novi Beograd između objekta i terena za košarku, ostvarena je bolja povezanost unutrašnjosti bloka sa ulicom Jurija Gagarina kroz ukupno 4 staze i prolaza, tako da se ne remete postojeći pravci kretanja pešaka kroz blok.

Predmetno zemljište je gradsko građevinsko zemljište u privatnoj svojini fizičkog lica i sve radnje u cilju izgradnje objekta se sprovode u skladu sa važećim propisima Republike Srbije i u skladu sa važećim planskim aktima, pri čemu će u okviru budućeg stambeno-poslovnog objekta, pored zelenih površina, biti izgrađeno još jedno igralište, a koje će biti dostupno svim građanima“.

BONUS VIDEO Građani Bloka 63 protiv investitorskog urbanizma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare