Stanari novobeogradskih blokova koji se protive izgradnji desetospratnog objekta na uštrb zelene površine u bloku 63, blokirali su ulicu Jurija Gagarina Foto: Marko Dragoslavić/FoNet

Stanari Bloka 63 na Novom Beogradu već danima protestuju zbog najavljene gradnje stambenog kompleksa u Ulici Jurija Gagarina. Na mestu divljeg parkinga i zelene površine, uskoro bi trebalo da nikne luksuzna desetospratnica sa podzemnom garažom na tri nivoa. Zanimljivo je da investitor ovog projekta nije firma, već fizičko lice.

Već tri dana traju protesti stanara više blokova na Novom Beogradu zbog najavljene gradnje luksuznog kompleksa u Ulici Jurija Gagarina. Tokom sinoćnjeg protesta , čak je došlo i do incidenta kada su okupljeni krenuli da uklanjaju ogradu sa gradilišta, nakon čega su se sukobili sa obezbeđenjem.

Foto: Savski nasip

FoNet je objavio da je obezbeđenje angažovao investitor koji je navodno već dobio lokacijske uslove, što je korak do dobijanja građevinske dozvole.

Na licu mesta nema građevinske table, ali se već sada zna ko stoji iza gradnje kompleksa u ovom delu Novog Beograda. Zanimljivo je da nije reč o firmi, već je investitor fizičko lice i Slađan Vrejić.

Kako se može videti i u katastru, on je vlasnik dve parcele u Bloku 63 na kojima će se graditi novi kompleks.

PROČITAJTE JOŠ

Široj javnosti nisu poznati raniji investitorski poduhvati Vrejića, ali ga deo prepoznaje kao menadžera poznatog beogradskog restorana „Bela reka“, gde je formalno zadužen za ketering.

On se u Agenciji za privredne registre, vodi kao zastupnik firme „SDS Property Solutions“ u okviru koje posluje taj ugostiteljski objekat.

Budući kompleks zgrada u Bloku 63 Izvor: Urbanistički plan

Inače, na Vrejićevim parcelama se nekada nalaziio KUD „Rad“, odnosno šahovski klub, a kada stigne građevinska dozvola, biće sagrađena višespratnica.

Šta će se graditi?

Urbanističkim projektom obuhvaćene su dve cele katastarske parcele u KO Novi Beograd, ukupne površine od 5.230 kvadrata, koje će spajanjem formirati građevinsku parcelu. Reč je o parcelama od po 2.615 kvadrata.

Budući kompleks sastojaće se od četiri lamele sa zasebnim ulazima. Imaće tri podzemna nivoa, gde će biti garaže, a stanarima će biti na raspolaganju 365 parking mesta.

Blok 63 Foto: Urbanistički plan

U prizemlju će se nalaziti galerija, kao i poslovni prostori, odnosno lokali, a iznad će biti podignuto još devet spratova i dodatni povučeni sprat.

Projektovana su ukupno 192 stana, 15 poslovnih prostora, kao i 20 poslovnih apartmana.

Ukupna planirana bruto površina objekta (i podzemnih i nadzemnih delova) je 38.480 kvadrata.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare