Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" Zoran Drakulić zamerio je večeras resornim ministrima u Vladi Srbije što se niko od njih nije pojavio na tradicionalnom prijemu koji je taj klub organizovao.

Srpski poslovni klub „Privrednik“ čine 62 najuspešnija privrednika u Srbiji, kompanije kojima oni rukovode redovno pune budžet, radnici redovno primaju plate i niko od zaposlenih ne radi za minimalac, a ipak ni to nije dovoljno da resorni ministri iz Vlade nađu za shodno da se pojave na ovom skupu, rekao je Drakulić na prijemu u Klubu.

On je, kako se navodi u saopštenju Kluba, na prijemu ukazao na tri aktuelne teme.

Prva je isticanje jednogodišnjeg moratorijum koje je Narodna banka Srbije (NBS) napravila sa bankarskim sektorom, ponašanje domaćih banaka i uvećanje njihovog profita koji ne zaobilazi ni najsiromašnije građane ove zemlje.

Od isteka moratorijuma neke domaće banke prekoračenje na tekućim računima građana naplaćuju 39%-40%, što je, po njegovoj oceni, nedopustivo i veliki udar na budžet najsiromašnijih građana.

Drakulić je, komentarišući najavu ministarke energetike o novom poskupljenju struje, rekao da srpska privreda u ovom trenutku plaća električnu energiju na nivou privreda Evropske unije, a proizvodna cena struje u Srbiji je četiri puta manja, što govori i značajno uvećanje profita EPS u prvih šest meseci 2023. godine.

On je ukazao i da je korupcija u Srbiji ušla u sve pore društva i čini skoro pet odsto nacionalnog bruto proizvoda.

Drakulić je ocenio da će Srbija ovu godinu, uz sva povećanja, završiti sa inflacijom od osam odsto.

On je istako i da Srbija, sa svojih skoro sedam miliona stanovnika i prirodnim resusima koje poseduje, može da bude veliki lider u regionu, navedeno je u saopštenju kluba „Privrednik“.

***

BONUS VIDEO: Poljoprivrednici rešili da naprave svoju stranku: Današnji seljak je primoran da uđe u politiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar