Novak Đoković Foto: REUTERS/Amr Alfiky

Novi bezrazložni napad na srpskog tenisera.

Iako ne igra na prva dva mastersa u sezoni, Novak Đoković ponovo je dospeo u centar pažnje i to ne svojom krivicom.

Nakon kontorverznog povlačenja ukrajinske teniserke Lesije Curenko koja je odbila da igra protiv Beloruskinje Arine Sabalenke pod izgovorm napada panike, sada se njen trener obrušio na srpskog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

On se osvrnuo na slučaj sa njegovim ocem za vreme Australijan opena kada je optužen za podršku Rusima sa kojima se tada pozdravio nakon jedne Novakove pobede.

„Bila je to glupa situacija, a ovo je moje lično mišljenje… Đokovićev otac je rekao ‘Slava Rusiji’ u kameru, a zatim tvrdio da je pogrešno shvaćen. To čak nije ni ljudski čin. Ako ste tako rekli, preuzmite odgovornost za svoje reči. Đoković takođe nije imao hrabrosti da iskreno kaže da ne podržava ponašanje svog oca“, rekao je Nikita Vlasov koji ne zna da je Srđan Đoković zapravo rekao „živeli“.

Nije se tu zaustavio.

„Ni u jednom trenutku u svojim intervjuima Novak nije direktno osudio ruske akcije u Ukrajini, niti pozvao da se užas u našoj zemlji zaustavi. Da li bi bio dobar trenutak da iskoristi svoj status da stavi tačku na sve ovo, da pozove na mir? Ne, oni podržavaju Rusiju. Bio sam veoma iznenađen što je taj stav iznet tako otvoreno“, naglasio je trener Ukrajinke.

U svakom slučaju, sraman i bespotreban napad na našeg tenisera.

BONUS VIDEO Đokoviću miksuju napitak, reditelj prenosa pomno pratio svaki pokret

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar