Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Meč za pamćenje

Dejvis kup reprezentacija Italije igraće u finalu tog takmičenja, pošto je izbacila Srbiju sa 2:1 u ukupnom skoru.

Ključan poen Italiji doneo je dubl, koji su činili Janik Siner i Lorenco Sonego, pošto su njih dvojica savladali Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi poen Srbiji u ovom duelu doneo je Kecmanović pobedom nad Musetijem, ali je Novak kasnije poražen od Sinera sa 2:1 nakon propuštene tri meč lopte.

Italijanski dubl je slavio nakon velike drame, pogotovo u drugom setu, dok su Novak i Miomir bili vidno umorni i istrošeni, a pored toga nisu iskoristili šanse koje su im se pružale.

Italija će u finalu u nedelju od 16 sati igrati protiv Australije.

Oba dubla si sihurno otvorila meč, ali su Italijani bili agresivniji i bolji na servisu, pa su poveli sa 2:3. Onda su uz mnogo sreće stigli do brejk lopte. Kecmanović je odigroa loše na mreži i Siner ga je nadmudrio za 2:4.

Italijani su poveli sa 15:0, ali su Srbi fenomenalno odigrali naredna dva poena. Sonego je servisom doneo izjednačenje, usledila je greška Kecmanovića za 40:30, ali onda u sjajan bekhend za đus. Imali su Italijani još jednu gem loptu, ali su Srbi onda bili bolji u razmeni. Sonego je ubacio još jedan sjajan servis, a Siner je smečom zatvorio gem – 2:5.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srpski dubl je uspeo da produži prvi deo igre, ali su Italijani bili sjajni na servisu za 3:6.

Na početku drugog seta oba dubla su dobila servis gemove, ali smo onda videli novi brejk Italije.

Sonego je imao sreće na mreži za 0:15, ali je Novak odmah uzvratio. Imali su Srbi 30:15, ali je Kecmanović napravio duplu servis grešku. Imao je Siner priliku da napadne, ali je pogrešio iz forhend za 40:30. Sonego je naterao Miomira na grešku za đus, a onda je vezao još jednu za brejk loptu. Servis je izvukao srpski dubl, ali je Kecmanović opet pogrešio za novu brejk loptu. Novakov volej nije bio dobar, pa su Italijani stigli do brejka – 1:2.

Ipak, Srbi su brzo uspeli da se vrate u igru. Sonego je napravio duplu servis grešku, ali su Italijani brzo stigli do 30:15. Novak je bio maestralan na mreži za izjednačenje, a Miša nije poklekao u razmeni kao Sonego, pa smo došli do brejk prilike. Novak je bio odličan u razmeni, a Sonegov forhend je bio loš za brejk – 2:2.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Novak i Kecmanović su potvrdili brejk i poveli, a onda je odigran gem za pamćenje, u kom je Novak imao interakciju sa navijačima, uglavnom onim „neutralnim“, odnosno Špancima. Oni su ga provocirali, a Novak je reagovao slično kao u Parizu i Torinu.

Siner je pogrešio dva puta zaredom za 0:30, a moćan forhend Kecmanovića doneo nam je tri brejk lopte. Kod prve je Sonego sjajno smečovao, kod druge je Siner pogodio as, dok je kod treće perfektan volej uhvatio Lorenco. Opet su Italijani imali sreće sa mrežom za gem loptu, ali je Novak produžio gem. Sonego nije izdržao na mreži, pa su Srbi imali još jednu brejk loptu, ali je Đokovićev ritern završio u mreži. Kecmanović je izbacio ritern u aut za novu prednost Italijana, a Novak je još jednom naterao rivale na grešku. Italijani zbog Đokovića nisu iskoristili još jednu gem loptu, ali je Sonego ponovo pronašao prolaz na mreži. Isti igrač je zakucao volej u mrežu, ali je Siner sa dva poena okončao težak gem.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Italija je na tom talasu igrala i u narednom gemu, pa je stigla do novog brejka.

Na 30:30 Kecmanović je nadmudrio Italijane za gem loptu, a Novak je promašio zicer. Sinerov ritern doneo je Italiji brejk loptu, ali je onda na mreži odigrao lopte u ključnom trenutku. Kecmanović bekhend je prošao kroz sredinu za gem loptu, ali su mreža i sreća opet bile na strani Italijana. Sonego je bio najbolji na mreži za novu brejk loptu, a isti igrač je smečovao za 3:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Sonego je pogrešio na startu narednog gema, ali su usledila dva asa i Novakova greška iz riterna. Srbija je ipak došla do izjednačenja, ali je Kecmanovićev ritern završio u autu. Sonego je asom završio gem.

Srbija je uspela da priđe na 4:5, a onda i u poslednjem gemu je imala šansu da se vrati u igru. Siner je poslao lopticu u aut za 0:15, ali je volej Sonega prošao kroz sredinu. Servis Sinera bio je snažan i precizan za 30:15, ali je onda forhend zakucao u mrežu. Imao je duplu servis grešku Siner za brejk loptu, ali je Srbija nije iskoristila, jer Novakov lob nije bio dobar. Pogrešio je Kecmanović za meč loptu, a Novakov ritern je završio u mreži.

Srbija - Italija 1:1, Đoković/Kecmanović - Sonego/Siner 3:6, 4:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare