Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

Najbolji teniser planete Novak Đoković muku muči sa Janikom Sinerom ove sezone.

Potvrda toga stigla je u meču polufinala Dejvis kupa u Malagi, gde je mladi Italijan pobedio sa 2:1 u setovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva sata i 35 minuta i tri uzastopno spasene meč lopte bile su potrebne da bi jednu brejk šansu Siner pretvorio u svoj trijumf u završnici napetog trećeg seta.

Time je uradio nešto što nisu godinama uradili ni Rafael Nadal i Rodžer Federer. Postao je prvi koji je Đokovića pobedio dvaput u jednoj kalendarskoj godini i to od 2019.

Pre toga je bilo situacija kada je Novak gubio po dva i više puta od najvećih rivala, ali ne od ostalih tenisera.

Međutim, ta 2019. godina je izuzetak jer je tada Đoković dvaput poražen od Danila Medvedeva. U sezoni kad je odigrao ono epsko finale Vimbldona sa Rodžerom Federerom u pet setova i spasao meč lopte da bi pobedio, gubio je dvaput samo od Medvedeva i Monte Karlu i Sinsinatiju.

Jednom je iste godine poražen od Federera i jednom od Nadala. Federer je bio bolji na Završnom mastersu od Srbina, a Nadal u Rimu.

Siner je sada pobedio dvaput u grupi na Završnom mastersu u Torinu i jednom u Dejvis kupu. Ušao je i u retko društvo od svega nekoliko tenisera koji su Novaka pobeđivali tako što su spasavali meč lopte.

Siner je i u grupi pobedio u tri seta, mada mu se Đoković revanširao u finalu turnira u Torinu u dva seta. Sada u Dejvis kupu Sinerova pobeda je značila 1:1 u polufinalu takmičenja, pošto je pre Novaka, Miomir Kecmanović uspeo da pobedi Lorenca Musetija u tri seta.

BONUS VIDEO: Siner slavio protiv Đokovića u Dejvis kupu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar