Nikola Pilic i Novak Djokovic
Nikola Pilić i Novak Đoković Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto/EPA-EFE/JASON SZENES

Nikola Pilić, jedan od prvih trenera Novaka Đokovića i najzaslužnijih ljudi za njegove uspehe, govorio je o svom nekadašnjem učeniku i činjenici da može da postane najbolji teniser svih vremena pobedom u finalu US Opena.

PROČITAJTE JOŠ...

Pilić je u intervjuu datom Rojtersu rekao da je „Đoković do uspeha stigao težim putem“:

„Svi izazovi sa kojima se suočavao tokom odrastanja uticali su na to da postane najbolji teniser u istoriji“, rekao je Pilić u izjavi datoj Rojtersu.

Potom je dodatno pojasnio svoje reči:

„Nije moguće utvrditi granice kada je neko dete, tinejdžer, ali je sigurno da ga je to učinilo čvršćim. Tanka je linija, ne postoje garancije da će neko biti među 10 najboljih na svetu, ali je bilo očiigledno da je talentovan. Još važnije je to da je sve bilo u skladu sa posvećenošću, mentalnom snagom i velikim radom. Od samog početka sam video da poseduje nešto drugačije, kada je bio na mojoj akademiji. Zato smo uvek i verovali u njega.“

Đoković ima veliki broj navijača, ali se neretko nađe na meti kritika, što je Pilić pripisao činjenici da dolazi iz Srbije:

„On nije „svačija šolja čaja“, dolazi iz male zemlje i zato ga ne vole Englezi, Amerikanci i evropski ljubitelji tenisa. Ipak, on ima veliki karakter, učinio je Srbiju ponosnom, napravio mnog otoga kako bi poboljšao međunarodnu reputaciju zemlje, i za mene je više od odličnog tenisera“, rekao je Pilić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare