Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Dominik Tim, osvajač US Opena 2020. godine, govorio je o predstojećem finalu u okviru kog će se sastati prvi reket sveta Novak Đoković i Danil Medvedev.

PROČITAJTE JOŠ...

„Mogu da zamislim količinu pritiska. Nešto što niko od nas ne može ni da zamisli. Osvojiti jedan grend slem je bio toliki pritisak i zahtevalo je toliko napora, a osvajanje kalendar slema je nešto jedinstveno. Ja nisam bio rođen kada se to dogodilo u muškom tenisu. To pokazuje kakvo je dostignuće u pitanju“, rekao je Tim na početku razgovora za Eurosport.

Dodao je da je Đoković favorit:

„Ima naciljanu metu, i uradiće šta god da je potrebno kako bi je dostigao. Voleo bih da se nađem u njegovoj koži i uspem u tome, ali bih ipak više voleo da budem u svojoj i sprečim ga u nameri da to ostvari. Ili ćemo videti jednog sjajnog mladog igrača kako osvaja svoj prvi grend slem, ili ćemo videti apsolutnu istoriju. Trenutno, mislim da ćemo prisustvovati istoriji koju više nećemo videti dok smo živi. Ovo je šansa veka, i moramo da budemo zahvalni na tome.“

Tim se je govorio i o ženskom finalu, gde će se sastati dve tinejdžerke:

„To je san od finala. Dve neverovatne devojke, dve sjajne igračice, i dva krajnje suprotna stigla igre, sa različitim putem do finala. Lejla Fernandez je imala teške mečeve i ona je pobedila sve dosad, i u polufinali je imala težak zadatak. Sa druge strane, Ema je bukvalno projurila kroz turnir, nije izgubila ni set još uvek, tako da je veoma različito. Ali, biće finale iz snova, i to nakon mnogo, mnogo sjajnih mečeva. Nadam se da će ono na pravi način zatvoriti ovaj turnir“, zaključio je Tim.

Austrijanac je u avgustu doneo odluku da okonča sezonu zbog problema sa zglobom, pa nije ni došao u Njujork kako bi pokušao da obrani titulu osvojenu 2020. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar