Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Novak Đoković započeo je jubilarnu 340. nedelju na vrhu ATP liste, uoči odlaska na Indijan Vels.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji teniser sveta ima 12.133 boda i nije ga ugrozio poraz od Danila Medvedeva u finalu US Opena, Rus ima 1.558 bodova manje.

U samom vrhu, u prvih 10 pozicija, nije bilo promena, slede Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Rafael Nadal, Mateo Beretini, Dominik Dim, Rodžer Federer i Kasper Rud.

Srbija ima i dalje petoricu u top 100, Dušan Lajović je napredovao četiri pozicije i trenutno je 31. igrač sveta, a Filip Krajinović je ostao na 37. poziciji.

Laslo Đere je napredovao dva mesta na 47, dok je Miomir Kecmanović nazadovao i trenutno je 62. igrač sveta.

Đoković je oborio rekord po broju nedelja na vrhu u muškoj konkurenciji odavno, sada sledi napad na apsolutni rekord koji drži Štefi Graf sa 377 nedelja na vrhu.

Inače, Novak će na Indijan Velsu juriti dva rekorda.

Novak bi titulom mogao da stigne do 37. masters titule. Tako bi još jednom postao najuspešniji teniser u ovom segmentu (trenutno izjednačen sa Nadalom). Uz to bi Novak sebi mogao da osigura prvo mesto u ATP trci, a time i zvanje najboljeg tenisera sveta. Ukoliko to uradi učiniće to po sedmi put, pa će i legendarnog Pita Samprasa ostaviti iza sebe.

I po ovom parametru bi Novak mogao da se osami na vrhu liste. Jedino Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas i naravno Danil Medvedev mogu da ugroze Đokovića da dođe do ovog dostignuća. Ipak, ukoliko Novak osvoji trofej, Medvedev bi morao da osvoji i turnir u Parizu i Završni masters u Torinu s time da Đoković ne osvoji ni bod. Scenario koji je baš, baš teško očekivati.

BONUS VIDEO – Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar