Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Očekuje nas zanimljiv rasplet situacije u teniskom vrhu do kraja godine

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Fabija Fonjinija u trećem kolu US Opena, čime je i definitivno obezbedio učešće na Završnom mastersu ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Špancu će ovo biti 11. nastup na poslednjem turniru u sezoni, a zanimljivo je da nikada nije osvojio titulu. U dva navrata je igrao finale, ali su ga pobeđivali Rodžer Federer i Novak Đoković.

„Dobre vesti naravno. Još jednom, u 36. godini… Verovatno ću godinu završiti u Top 5. Bolje je nego što sam očekivao na početku sezone“, rekao je Nadal.

Nadal je tokom ove sezone osvojio dva grend slem trofeja, u igri je i za treći, a stigao je i do polufinala Vimbldona. Ukupno je uspeo da ostvari čak 5.720 poena, a prvi iza njega je Stefanos Cicipas sa 4.630.

Špancu je ovo jedna od najboljih sezona u karijeri, uspeo je da osvoji još dva turnira, igrao je i finale Indijan Velsa, a imao je mnogo problema i sa povredama.

Iza Nadala i Cicipasa na tabeli za Torino nalaze se redom Karlos Alkaraz, Kasper Rud, Danil Medvedev, Feliks Ože-Alisajim, Andrej Rubljov, Aleksandar Zverev…

Novak je trenutno na 13. mestu sa 1.970 bodova, ali će imati prednost u odnosu na ostale, pošto je osvojio Vimbldon. Njemu je potrebno da ostane među 20 najboljih na svetu kako bi obezbedio plasman na poslednji turnir sezone.

Završni masters ove godine igraće se u Torinu od 13. do 20. novembra.

BONUS VIDEO Iznenađujući poraz Nadala od Borne Ćorića u Sinsinatiju

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar