Nik Kirjos
Nik Kirjos; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ove sezone gledamo potpunog drugačijeg Kirjos od onog na kog smo navikli

Australijski teniser Nik Kirjos ove godine konačno igra vrhunski tenis, što je najbolje pokazao njegov rezultat na Vimbldonu, gde je izgubio u finalu od Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Kirjos je u finalu poveo sa 1:0 u setovima, ali je nakon toga Novak „upalio motore“ i stigao do 3:1 odnosno 21. grend slem titule u karijeri.

„Ova godina je bila neverovatna na mnogo načina. Igrao sam mnogo tenisa i opet sam pronašao svoju igru, vratio se u vrh, gde mislim da pripadam. Mentalno, finale Vimbldona je bila prekretnica. Da sam pobedio u tom meču, ne znam koliko bih bio motivisan. Izgubio sam, bio sam blizu, što mi je bilo jako teško da progutam. Osvojio sam Vašington, dobio toliko mečeva… Lično, nisam znao da ću ovoliko pritiska stavljati na sebe. Svakog dana pazim šta jedem, koliko spavam, na svaki trening ulazim sa pravim stavom“, rekao je Kirjos.

Australijanac dodaje da se sada ponaša kao pravi profesionalac, iako je navijače navikao na brojne „nestašluke“.

„Skoro kao da više ne znam ko sam, da budem iskren, jer to nisam ja. Pokušavam da držim u ravnoteži brojne stvari, nije ni lako, jer su mediji i navijači ’ludi’ gde god da odem. Tu je i privatni život. Osećam da sam sada zaista profesionalan, a nisam ni pomišljao da će me finale Vimbldona učiniti takvim. Mislio sam da će biti drugačije, da ću se opustiti“.

Kirjos trenutno igra na US Openu, a rival u trećem kolu će mu biti američki teniser Džej-Džej Volf.

„Ima jake udarce, volim njegov stil igre sa odličnim servisom. Upoznao sam ga i lično, sjajan momak, ima karakter koji te lako privuče, a čini mi se i da vredno radi. Očekujem izuzetno težake meč – jesam favorit, ali neću ga olako shvatiti“.

Istakao je da mu smeta buka sa tribina u Njujorku.

„Čovek sam koji se mučio sa koncentracijom tokom karijere, tako da kada čujem sirene, vozove, konstantnu buku sa tribina, nije mi lako“, zaključuje Kirjos.

BONUS VIDEO Kirjos nasmejao rečima o Novaku: Trebalo mu je dva sata da pogreši

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar