Novak Đoković Foto: Lionel Guericolas/MPP / Starface / Profimedia

Čuveni franucski teniser Janik Noa i legendarna američka igračica Kris Evert dodeliće nagrade osvajačima Rolan Garosa ove godine.

Noa je pre tačno 40 godina osvojio Rolan Garos, a ove godine u nedelju može da dodeli pehar pobednika tog turnira Novaku Đokoviću ili Kasperu Rudu.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica su se u petak popodne plasirali u finale drugog grend slema sezone. Novak pošto je u četiri seta savladao Karlosa Alkaraza 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1, a Rud pošto je u tri eliminisao Sašu Zvereva sa 6:3, 6:4 i 6:0.

Evert će nagradu u subotu predati Igi Švjontek ili Karolini Muhovoj, jednoj od dve finalistkinje pariskog grend slema.

Noa bi mogao da se oseća neprijatno na dodeli, jer je nedavno pričao da sa njim navijači jednostavno neće da se povežu.

„Đoković? Ne osećam da mi je blizak, ne znam zašto. Federer i Nadal imaju veću harizmu. Zaista me ne privlači njegova igra. Kada osvoji meč loptu, nemam nikakvu povezanost sa njim. Živim na Monmartru, šetam i neko me pozove, ‘hej, Janik, hoćeš li na kafu sa mnom?’ I onda se pitam zašto ljudi žele da se povežu. Sa Novakom, nisam siguran da će se to desiti“, rekao je Noa.

Od „velike trojke“ otkrio je da najviše voli Rafaela Nadala, mada je napomenuo i da se Rodžeru Federeru divi kao teniskom umetniku.

„Rafu najviše volim jer on poštuje i sakupljače loptica, ljude iz taksija, sve one koje se ne vide gde nema kamera. Ako se gleda sve ono što se ne meri, Rafa je broj jedan bez premca. Osvojio je 22 slema i još uvek je onako skroman kakav je uvek i bio. Iz tog razloga mi je omiljen među njima trojicom“, objasnio je Noa.

Sviđao mu se Đoković ili ne, ako pobedi Ruda, osvojiće svoju rekordnu 23. grend slem titulu i postaće u Parizu najtrofejniji teniser u istoriji „belog sporta“. A to već ne može da se ne poštuje.

BONUS VIDEO: Novak tražio mediciniski tajm-aut, uzimao tabletu za bolove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar