Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Počinje odbrana titule.

Novak Đoković u ponedeljak od 14.30 igra prvi meč na ovogodišnjem Vimbldonu kada će se kao zvanični šampion na centralnom terenu sastati sa Korejcem Sonvu Kvonom.

Ovaj meč ćete moći da pratite u direktnom prenosu na kanalu Sport klub 1, a on je ujedno i početak odbrane titule srpskog tenisera koju je prethodne godine osvojio pobedom u finalu protiv Matea Beretinija.

Đoković otvara program na Centralnom terenu, po tradiciji, a iza njega će na teren Belgijanka Van Ujtvank i Britanka Ema Radukanu.

Endi Mari i Džejms Dakvort na Centralnom terenu igraju meč prve runde kao treći po redu.

Novak Đoković je do sada šest puta podizao pehar namenjen pobedniku Vimbldona, a želi da se sedmim trofejom izjednači sa Rodžerom Federerom.

Ujedno, osvajanjem novog grend slema bi ostao u trci za najboljeg igrača svih vremena pošto bi sa 21. titulom smanjio zaostatak na jednu iza Rafaela Nadala.

Od srpskih igrača na terenu broj sedam u ponedeljak igra i Laslo Đere protiv Čileanca Alehandra Tabila.

Njegov meč je drugi na terenu, gde program počinje od podneva, što znači da bi oko 14 časova trebalo da startuje i Đere.

Aleksandra Krunić na terenu broj 8 igra protiv Sorane Kirstee kao druga iza Marterera i Bedenea. Meč Krunićeve bi takođe mogao da počne između 14.30 i 15 časova.

Na terenu 14 će Miomir Kecmanović igrati protiv Džona Milmana, kao drugi po redu (program od podneva), dok će na terenu 15 Dušan Lajović igrati kao treći po redu protiv Pabla Karenjo Buste.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO Kondicioni trening Novaka Đokovića pred Vimbldon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar