Katie Meyer i Len Bias Foto: TANJUG/Stanford Athletics via AP/J. Pat Carter / Baltimore Sun / Zuma Press / Profimedia

Smrt Kejti Mejer, mlade golmanke koja je u 22. godini izvršila samoubistvo, tek je poslednja u nizu sportskih zvezda koje su izgubile život pre nego što su zasijale na najvećoj sceni.

Mejer, fudbalerka američkog univerziteta Stenford, odvela je svoju ekipu do šampionske titule u najjačoj diviziji NCAA šampionata 2019. godine, gradila put i ka profesionalnom fudbalu, ali je 28. februara stigla tužna vest.

PROČITAJTE JOŠ

Njeno telo je pronađeno u kampusu univerziteta, čime je nastavljen crni niz kada su u pitanju prerani odlasci sportista pred kojima je bila sjajna budućnost.

Len Bijas

Mlada koledž zvezda i jedan od najboljih igrača u istoriji koledža Merilend, Len Bijas, izabran je kao drugi pik na draftu 1986. godine. No, samo dva dana nakon 17. juna usledila je poprilično šokantna vest – nepunih 48 sati pošto je promovisan u novu zvezdu Boston Seltiksa, Bijas je proglašen mrtvim.

On je nakon boravka na univerzitetu Merilend napustio sobu 19. juna nešto posle ponoći, i otišao na žurku. U 6:32 ujutru policija je dobila poziv njegovog prijatelja Brajana Tribla, koji je prijavio da je Bijas bez svesti i da ne diše. Medicinske službe nisu uspele da ga povrate, a po dolasku u bolnicu proglašen je mrtvim usled srčanog zastoja izazvanog konzumiranjem kokaina.

A kolika tragedija je ovo bila pokazuje i jedan znak pitanja koji će zauvek ostati tu gde jeste – da li bi Majkl Džordan postao najbolji svih vremena, da je tu bio Bijas?

Brendon Burlsvort

U američkom sportu postoji nešto što se zove „walk on“, a što predstavlja igrače koji su uspevali da se izbore za mesto u timu, iako pre toga nisu imali nikakvu stipendiju. Najbolji u istoriji američkog sporta bio je momak iz Arkanzasa, koji je od krajnje neuglednog mladića postao legenda univerziteta Arkanzas.

Maestralne partije donele su mu izbor na draftu 1999. godine, no samo deset dana kasnije, Burlsvort je bio mrtav. Dok se vraćao kući sa inicijalnog upoznavanja sa saigračima i timom Indijanapolis Koltsa, doživeo je saobraćajnu nesreću, prvo zakačio kamion koji mu je dolazio u susret, zatim izgubio kontrolu i udario u traktor. Ostao je na mestu mrtav.

Ubrzo je osnovana fondacija sa njegovim imenom, a njegovo ime nosi nagrada posvećena najboljem „walk on“ igraču te sezone u američkom sportu.

Robi Roper

Robi Roper je smatran jednim od najboljih mladih igrača u Rovel Hornetsima, predviđali su mu da će biti izabran na NFL draftu, proglašen je i za najboljeg igrača 2021. godine, ali je ubrzo usledila tragična vest.

Naime, nakon što je sezona okončana a 19. decembra dobio priznanje za svoje rezultate, Roper je tri dana kasnije, tokom navodno rutinske operacije ramena, preminuo. Kao uzrok smrti navedene su „komplikacije nastale tokom operativnog zahvata“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar