Philadelphia Eagles - Tampa Bay Buccaneers Foto:Tanjug/AP Photo/Chris O'Meara

Debakl.

Tampa Bej Bakanirsi savladali su Filadelfija Iglse 32:9, dok su Bafalo Bilsi sa 31:17 bili bolji od Pitsburg Stilersa u vajld kard rundi, prvom krugu plej-ofa NFL šampionata za sezonu 2023/2024.

PROČITAJTE JOŠ...

Iglsi su većim delom sezone delovali nezaustavljivo, drugi poraz doživeli su u 13. nedelji od San Francisko Fortinajnersa, ali je upravo taj trenutak bio prelomna tačka sezone posle koje je sve krenulo nizbrdo, da bi kulminacija usledila tokom plej-of meča protiv Bakanirsa.

Nisu Baksi briljirali, štaviše prva zvezda tima Majk Evans imao je nekoliko nekarakteristično ispuštenih lopti dok je Bejker Mejfild vidljivo imao problema da se kreće zbog nekoliko sitnijih povreda zgloba i rebara koje vuče, ali je i prosečna partija koju su pružili bila dovoljna da samo poguraju Iglse ka ivici samouništenja.

A koliko su igrači tima iz „grada bratske ljubavi“ zapravo bili loši pokazuje trenutak posle tačdauna sredinom druge četvrtine. Tampa je napravila prekršaj pre šuta za dodatni poen Džejka Eliota, trener Nik Sirijani je odabrao da ekipa ide na dva poena, ali nisu Iglsi uspeli da izvedu uspešno ni akciju koja je čitavim tokom sezone bila nezaustavljiva, čuveni „tush push“ ili „brotherly shove“.

Philadelphia Eagles – Tampa Bay Buccaneers

Odbrana Tampe je izdržala, na poluvreme otišla sa 16:9, a potom u drugom delu ostavila Iglse bez poena. Sa druge strane, i odbrana tima iz Filadelfije je bila katastrofalna, igrači Tampe su iz napada u napad uspevali da odbiju pokušaje obaranja, pa su neretko napade završavali sa pet ili šest jardi nakon uhvaćene lopte.

Džejlen Hurts je kod Filadelfije imao 250 bačenih jardi za jedan tačdaun, Devonta Smit, prva hvatačka zvezda u odsustvu EJ Džej Brauna (povredio koleno) imao je 148 jardi, više nego svi ostali igrači iz tima, dok je Deandre Svift imao samo 32 jarde trčanjem.

Sa druge strane, Mejfild je sa 337 bačenih jardi brojao do tri tačdauna.

Tampa će igrati sa Detroit Lajonsima u narednoj rundi, dok Iglsima ostaje da probaju i naprave promene koje će im dopustiti da se vrate u borbu za sam vrh nakon jednog od najvećih raspada favorita u novijoj istoriji sporta.

Pittsburgh Steelers – Buffalo Bills Foto:Tanjug/AP Photo/Adrian Kraus

U drugom meču dana Bafalo Bilsi, najbaksuznija ekipa u istoriji NFL-a (izgubili četiri vezana Superboula) su već u prvoj četvrtini napravil prednost od 14:0, nakon čega Pitsburg, možda i najuspešniji tim kroz istoriju lige, nije uspeo da se vrati, pa će Bilsi na megdan Kanzas Siti Čifsima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar