Foto: Tanjug/AP Photo/Sam Hodde

Nastavljena trka za trofej Vinsa Lombardija.

Dalas Kaubojsi doživeli su debakl od Grin Bej Pekersa u meču vajld kard runde plej-ofa NFL šampionata pošto su na svom terenu poraženi sa 48:32, dok je u drugom meču dana ekipa Detroit Lajonsa slavila 24:23 protiv Los Anđeles Remsa.

PROČITAJTE JOŠ...

Grin Bej je u meč ušao silovito, poveli su 27:0, nakon čega Dalas više nije uspeo da se vrati.

Iako su Kaubojsi u jednom trenutku pripretili i prišli na 27:10, Grin Bej je uspeo da taj nalet odbije, u trećoj deonici poveća na 41:16, da bi pobedu potvrdili u poslednjoj deonici preko Romea Dubsa, koji je uhvatio pas za 48:16.

Kaubojsi su uspeli da do kraja meča smanje na podnošljivih 48:32 zahvaljujući opuštanju tima iz Vinskonsina.

Džordan Lav, kvoterbek Grin Beja, bacio je 272 jarde uz tri tačdauna, dok je Aron Džons, trkač ovog tima, na 118 jardi uz tri tačdauna.

Sa druge strane, Dak Preskot je odigrao statistički dobar meč (403 jarde, tri tačdauna), ali je bacio i dva presečena pasa, uz sijaset katastrofalnih odluka na terenu.

Drugi meč dana Detroit Lajonsi su dobili sa 24:23 protiv LA Remsa.

Tim iz Motor sitija odlepio se na samom početku sa 14:3, do poluvremena su Remsi uspeli da se vrate i priđu na 21:17, no umesto preokreta Remsi su u drugom poluvremenu stali na samo šest poena, pa je Detroitu fild gol sredinom treće deonice bio dovoljan za konačnu pobedu, inače prvu od 1991. godine u plej-ofu.

Grin Bej će u narednoj rundi igrati protiv San Francisko Fortinajnersa, dok će Detroit odmeriti snage sa boljim iz meča Tampa Bej Bakanirs – Filadelfija Igls.

NFL, valjd kard runda

Hjuston Teksans – Klivlend Brauns 45:14

Kanzas Siti Čifs – Majami Dolfins 26:7

Dalas Kaubojs – Grin Bej Pekers 32:48

Detroit Lajons – Los Anđeles Rems 24:23

Ponedeljak

22.30 Bafalo Bils – Pitsburg Stilers

Utorak

2.15 Tampa Bej Bakanirs – Filadelfija Igls

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar