Foto: Starsport

Izuzetno izdanje naših rukometašica, zadovoljan i trener

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar oglasio se nakon prolaza naše reprezentacije na Svetsko prvenstvo kasnije ove godine.

Srbija je u oba meča baraža bila bolja od Turske. Meč na Banjici bio je posebno emotivan, jer se pet naših devojaka oprostilo od dresa reprezentacije. Među njima su Kristina Liščević, Jovana Stoiljković, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević.

PROČITAJTE JOŠ:

”Zahvalio bih se svima koji su došli na Banjicu i pomogli nam da se u sjajnoj atmosferi plasiramo na Svetsko prvenstvo. Nismo prikazali dobru igru u prvom poluvremenu, ali smo u drugom poluvremenu podigli nivo igre i pokazali šta znamo. Dobra odbrana i kontranapadi doprineli su ovakvom rezultatu i drago mi je što smo pobedom završili ovaj kvalifikacioni ciklus. Bilo je emotivno, na najbolji mogući način ispratili smo igračice koje su odigrale poslednji meč za Srbiju i hvala im za sve što su uradile za državni tim”, rekao je Bregar.

Svetsko prvenstvo na programu će biti krajem godine, a Srbija ima nekoliko meseci da se za njega spremi uz podmlađenu reprezentaciju.

”Imamo vremena do Svetskog prvenstva, ali ne previše. Plan i program smo napravili i sigurno je da ćemo na šampionat otići sa najboljim mogućim sastavom koji budemo imali na raspolaganju. Rezultat će zavisiti od mnogo različitih faktora, ali smo ovim plasmanom već postigli uspeh”, zaključio je strateg srpskog tima.

BONUS VIDEO Velika bruka rukometašica Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar